Titta, titta en varg!

"Titta, titta en varg" Skrek Williot igår när han tittade ut genom köksfönstret. Vi svarade nej Williot här finns inga vargar. Joooooo, skriker han! Vi kollar ut och ja, inte så längt ifrån. Utanför grannens hus stryker en räv. Den går längs husväggen och vidare till nästa hus och till nästa hus. Uppe på trädäck och längs med fönster och väggar går den. Helt sjuk! 



Rävar kallas kortbenta medlemmar av familjen hunddjur (Canidae). Rävar är ingen systematisk grupp utan omfattar likartade arter av hunddjur. I Sverige finns rödräv och fjällräv. Rävar har fint skinn som tidigare var värdefullt. Jakt på räv var därför tidigare vanligt. Många startade även uppfödning av räv.

I många berättelser och sagor beskrivs räven som klok och listig. De förekommer i några klassiska fabler, som storken och räven och räven och druvorna (som blivit ihågkommen med uttrycket surt sa räven). (Wikipedia)




Bästa passet ever

Dagen idag; Första dagen efter lovet. Lugnt och skönt var det faktiskt. Barnen är alltid lite lågmälda efter ett lov så då får man passa på och köra hårt med dem för då får de så himla mycket gjort! Annars har det inte hänt så mycket idag. Var och tränade på favorit passet och lagade sedan mat. 

Jag bara älskar sats spinning/core-pass. Idag var det dessutom ny musik och nytt pass. Svinbra musik med bland annat Microfonkåt. Jag bara cyklade på och märkte knappt att jag var trött. Sen efter ett kort, sjukt intensivt pass är det gött med lite lugnare men mycket effektiv träning dvs core.

Kvällens mat:
Fläskfile med gratinerad potatis och ett hopkok till sås.

Gjorde en hemmagjord rub till Fläskfilen. Färsk chili, vitlök, paprikapulver, chilipulver, salt, peppar och lime. Mortlade allt och gnuggade sedan in allt i fläskfilen. In i ugnen.

Delade potatisar och körde i ugnen tills de nästan var klara. Sedan gröpte jag ur dem och blandade med västerbottenost. I små skålar och in i ugnen på grill igen.

Såsen. Fräste scharlottenlök, timjan och tomatpure. Hälde på mjölk och grädde. Smaksatte med japansksoja, kalvfond och köttsaften som blev i i formen. 

 

Kolla ångan :)


Favorit grytan!

Efter en kväll/natt på stan är det gött att bara ligga i soffan. Men jag kände mig oförskämt pigg igår, så det blev så klart en tur ut till Mörarp. Vi startade med ett långkok vid halv tre som stod på spisen ända till kvällen. MUMS! När grytan stod på spisen gick vi och fikade med nybakta kanelbullar med masssa god fyllning i hos deras grannar. Efter det blev det en promenad med Diesel och vagnen. Mysigt! 

Det blev favorit chili grytan: 

1,2 kg högrev
1 tsk salt
140 g skivat bacon
2–3 msk olivolja
1 finhackad liten gul lök
2 finhackade färska jalapeño
3 finhackade vitlöksklyftor
400 g krossade tomater (burk)
1 msk limejuice
4 dl vatten
1 msk maizena + vatten
svartpeppar ur kvarn
kryddblandning:
1 ½ msk anchochilipulver eller
1 stor anchochili
1 msk chilipulver
1 msk spiskumminfrön eller mald spiskummin
1 tsk torkad oregano
½ dl vatten

Tillbehör:
tomatsalsa 
avocado 
tortillachips 
creme fraich 
olika bönor  

Många i Texas hävdar att det är där chili con carne har sitt ursprung. En äkta chili från Texas ska, menar kännarna, inte innehålla bönor (de serveras separat) och lagas med köttbitar, inte färs. Den ska smaksättas med mycket chili och skiljer sig alltså rejält från vår försvenskade chili con carne.

För att få fram maximal smak av chilifrukterna kan man torrosta dem i en 225 grader varm ugn i cirka 5 minuter. Sedan delar man dem, kärnar ur dem och stöter fruktköttet i mortel eller kör det i mixer. Man kan göra det samma med spiskumminfröna.

1. Putsa bort det mesta av fett och bindväv från köttet och skär det i 3 centimeter stora tärningar. Salta dessa med 1 tsk salt och blanda runt i en skål. Ställ undan så länge.

2. Mixa alla ingredienser till kryddblandningen. Rör om tills det blir en jämn pasta. Ställ åt sidan.

3. Stek baconskivorna i en stekgryta på medelgod värme tills de blir gyllene och knapriga. Fiska upp baconskivorna och lägg åt sidan. Häll upp baconfettet i en kopp så länge.

4. Bryn köttbitarna i omgångar i litet av baconfettet samt lite matolja åt gången. Fiska upp köttet. Fräs lökhack i några minuter under omrörning. Sätt till vitlök och chili och fräs ytterligare ett par minuter. Ös ner chilipastan och fräs i ett par minuter.

5. Lägg ner de brynta köttbitarna, krossade tomater, limejuice och vatten. Sätt på lock och låt sjuda på låg värme i cirka 2 timmar. Tillsätt baconet när 5 minuter återstår.

6. Blanda maizena och vatten i en liten skål och rör ner i chilin. Rör om och värm upp chilin och se till att den tjocknar en aning. Smaka av med salt och peppar. 

  
Grytan på spisen.
 
Till vår gryta hade vi sallad, avocado, tomatsalsa, tortillachips och lite ris.
 
Provade de nya tortillachipsen, här sweetchili men även den andra sorten som är i en rosa påse. Den var nästan godare.


En styck lördagkväll

Påväg till Jenny Dh för en trevlig kväll. 
Jeans sisters, Linne från Australien, Bolero från Mexico, Skor G-star boots, Halsband Thomas Sabo och Pearls fore girls, Armband Humanity. 

  

 

Jenny fick fina mörklila tulpaner

 

Det bjöds på en härlig thai-afton, till förrätt fick vi (Jag, Cia, Alex och Jenny såklart) thom kah gai soppa (tror det stavas så) med svamp, lök och tomat i. En god kryddstark soppa med smak av ingefära, citrongräs och chili. Till varmrätt fick vi någon wok med fint fint skuret fläskkött, hericoverts, färsk minimajs och lite andra goda saker i, riktigt god var den också. Till efterrätt blev det chokladfondue med banan, färsk ananas och vindruvor. VIlken lyx jag haft denna helgen trerätters två dagar på rad. Inget man ska göra till en vana då lär man ju rulla fram innan det hunnit bli vår.

  

 

En mycket rolig kväll som bjöd på många skratt. Samtalsämne: Hypokondri, Big Brother, Kroppsideal, Konstfack och utbildning.

Alex bjöd in till många skratt. Hon passar för övrigt sjukt bra in  i Jenny och Peters 60/70 tals miljö. Dom har fått det riktigt fint och enhetligt! 
 

Utgång blev det också, då måste man ju sminka sig :)


Handtvättad bil 60kr

Testade konkurrenten, som endast kostade 60kr. Visst den blev lika ren som i tvätten för 75kr. FUnderigen blir: Varför tvättar man bilar i jeans, t-shirt och gympaskor i en ouppvärmd bilhall. Inga stövlar inga handskar, nothing! Lär ju inte vara de mest hälsosamma medelna som de har händerna ihela dagarna.

Vår pärla before wash

 

Efter tvätt
 

Kolla kläderna på han som tvättar.


Halv åtta hos mig en fredags kväll

Förrätt: Jordärtskockssoppa med parmachips och hyvlad västerbottenost 

4Personer 

 * 500g jordärtskockor
 * 4 scharlottenlökar 
 * 2 Vitlöksklyftor
 * 2 dl vittvin
 * 3 dl grönsaksbuljong
 * 1,5 dl grädde
 * salt och peppar efter smak

* 4 bitar parma
* västerbottenost

Skala jordärtskockorna och lägg dem i kallt vatten med citron. Hacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i en kastrull. Dela kockorna och fräs dem med i ca 5 min. Slå på vinet och fräs en stund och slå sedan på buljongen. Låt koka tills kockorna är mjuka. Häll i grädden och mixa med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar spä eventuellt med mer vatten om soppan känns för tjock.

Lägg parmaskinka på ett galler, in i ugnen ca 5 min på 250 grader.

 

Servera soppan med hyvlad västerbottenost och parmachips.

Glömde såklart ta kort på soppan :( Men den var fantastiskt god. Rekomenderar verkligen den. Serverades med ett vitt vin från Syd Afrika som heter "Van Loveren". Det var väldigt friskt och gott.

Varmrätt: Helstekt Oxfilé med sötpotatisgratäng, balsamicosky, sockerärtor och granatäpple

Sötpotatisgratäng 

 

Balsamicosky



Till det drack vi ett rött vin från Syd Afrika som heter "Savanha" .Det var det vinet Jenny hade på sitt bröllop. Det var väldigt rökigt i smaken, luktade tjära och var väldigt fylligt men mycket gott till maten!

Efterrätt: Het ananas med co-coglass

Vi hade ingen malibu så jag använde bara rom i ananasen. Det var gott men kunde varit mer sprit i den :) Lille Wille älskade ananasen och somnade gott sen ;)

 
Co-coglassen

  
Det färdiga resultatet!

 
Utslagen Wille


En nöjd Viktor och mamma


Sverige från sin sämsta sida!

Ica Maxi, fredag eftermiddag, lönehelg = Sverige från sin sämsta sida!

Igår (fredag) var jag på Maxi Berga för att handla till kvällens supé. Deras nya manuella delikatess hade premiär och det var lönefredag dvs a huge misstake att åka dit. Det var så frukteligt packat med folk och då snackar vi inte bara Svenssons som ska handla sin taco till fredagskvällen. Där var så mycket wt (white trach) så att jag skrattade för mig själv. Tjocka ungdommar med barn i vagn från 1970 är och shoppar loss tillsammans med sina tjocka föräldrar som man funderar över var de dragits upp ifrån. De handlar dessutom allt från euroshopper som kommer i deras väg.

En mormor kör barnvagnen, modell äldre, dottern går bredvid ser ut som en fågelholk och frågar var är ****? (mins ej vad barnet hette). Mormorn säger: Inte fan vet jag, ja jävla unge fan också helvete man kan fan inte ha med hon någonstas och går iväg och ska försöka leta reda på ungen. Normaltbeteénde.se

Det var alltså ungefär som ullared, antar jag.

Den nya manuella delikatessen var i alla fall nice men ack så lång kö!

 
OBS! Människorna på bilden har inget med mormorn och dottern att göra


Börjar närma sig slutet på en skön vecka

Känner mig väldigt tillfreds just nu. Jobbar 8-13 och har fyra barn i min grupp, snacka om att man har energi över när dagen är slut. Denna veckan har verkligen kännts som lyx och dessutom så tjänar jag kosing. Imorgon är sista dagen sen drar det igång på allvar igen. Men det ska också bli kul känns som jag har fler ideér och är piggare igen.

Efter jobbat for jag snabbt inom biblioteket och där träffade jag minsann Bästa Jenny och Astrid. Lånade en bok till skolan som heter Rymdresan: Markus och Marianas äventyr med farbror Albert. Den är skriven av Christer Fuglesang så det känns verkligen som en klockren bok i ett rymdtema. En skönlitterär barnbok med fakta och eftersom det är Christer själv som skrivit den så antar jag att den är väldigt trovärdig.

Rymdresan : Markus och Marianas äventyr med farbror Albert


Gggggggrattis!

Till Lina och Jonas och deras lille Prins. Det var en "liden" en!


tjuvstartat


Idag tjuvstaratade jag med en semla. Var ju tvungen att få lite energi i kroppen efter dubbla träningspass. Ja, jag tränade efer jobb blev 35 min på löpbandet. Sen var det snabbt upp och duscha och iväg till Cia. Vi skulle fixa lite med min film till skolan. Innan jag tog bilen dit kände jag att vi var värda varsin semla och stack snabbt inom och köpte med mig två. Väl framme inser jag att jag glömt både min kamera och en bok som vi skulle ta bilder på och animera. Så med huvudet under armen var det bara till att köra hem igen och hämta grejorNA. Problemet slutar inte där, neeeej, jag har inga nycklar med mig till lägenheten och hittar ingen parkering. Så det blir till att parkera illegalt kuta ner till sats hämta nycklarna av D som tränar, kuta upp i lägenheten och hämta sakerna, tillbaka till gymmet och lämna nycklarna och sen slutligen till bilen igen. Ja ni förstår säkert att detta blev det andra träningspasset. Så den där semlan var jag värd sen :) åååh god var den.


Sportlov...

...eller ja, sportlov för de som inte  väljer att arbeta på lovskola. Idag började lovskolan. Jag skulle ha en lite grupp på sju elever i svenska. Det slutade med att det blev fyra elever. En lagom liten klass eller nja.. det känns nästan lite för lite :) alltid ska man ha något att klaga på. Känns i alla fall lyxigt att jobba ca 8-13 och ha 4 elever, jobbigare kan man ha det.

Efter jobb åkte jag till bästa Jenny med A och fikade, pratade strunt, busade med A och fick hjälp av den pyssliga J med min header till bloggen. Vad tycker ni? Visst blev den snajsig!


En söndag kväll med Cia

I skolan håller vi på med ett it-projekt från skolverket. Det kallas för PIM och alla som arbetar inom skolan i Landskrona ska gå denna kurs. Eller ja kurs och kurs, det finns olika uppgifter som man ska göra genom att läsa sig till hur man gör på PIM´s hemsida om man inte redan vet. Uppgift ett var ett worddokument med tre speciella kriterier som skulle uppfyllas. Uppgift två var en powerpoint presentation med ljud, animering och med någon bild som man redigerat. Trean den som jag håller på med nu är att göra ett bildspel med antingen stillbilder rörligfilm eller både och. Till filmen ska det va musik och berättarröst. Uppgiften ska handla om ett pedagogiskt minne eller så. Jag har valt att göra en film om min engelskaundervisning. Så i söndags var jag hemma hos Cia och provade lite i Media Player då hon har det på sin dator och jobbat med programmet sedan tidiagre. Påbörjade den lite men behöver mer material för att sätta ihop filmen.

 

Cia bjöd på god hemgjord paj med broccoli, potatis och lax
  

Cia hade dessutom ett nytillskott i familejn

Kisen Maja!


en styck lördag

Kallt som sören var det. Blev en sväng på stan. D shoppade loss... 
Det blev en mörkblå piké med oranga detaljer från peak performance.  

 

Ett par bruna sneakers som var på halva priset
 

och ett häftigt vax från Björn Axén som är som lera (ja, jag gillade burken).

 

På kvällen blev det väääldigt goda pizzor från La pizza och så provade vi deras tiramisu. Den var sådär, kexen var alldeles för mjuka. Jag föredrar när där är lite crunch kvar i dem. Men smaken var där inget fel på. Jag intog också månadens ranson av kaffe, säkert hela tre klunkar.

 

Skön och lat lördag!


Tiden...

Inte för att låta gammal men var tar tiden vägen? Jag hör hela tiden att jag är ung och rapp och har livet på mig. Men så snabbt som tiden går så känns det som att man inte hinner med hälften av det man vill. Mitt stora problem är ofta att jag inte tar vara på dagen eller njuter av dagen. Jag känner ibland att jag längtar livet av mig och när jag sedan tänker efter är det en hemsk tanke. Jag längtar kanske till fredagen för att den är så skön, sen längtar jag till lördagen för att jag ska hitta på något kul sen vill jag att veckan ska gå fort för att vi kanske ska träffa någon på helgen och för att jag får sovmorgon. Sen längtar jag till vecka 11 för då ska vi till Österrike osv. Jag måste lära mg att njuta av det lilla och ta vara på de vardagliga sakerna. Det är inte så att jag inte tycker om mitt jobb snarare har jag aldrig haft ett så stimulerande jobb men precis som med alla jobb och speciellt som lärare kännar man en stor press på att lyckas, göra sitt yttersta och vara alla elever och föräldrar till lags. 

Innan sommaren 2010 var jag super stirrig över att jag inte skulle få något jobb. Det slutade med två jobberbjudande direkt och ett antal samtal från skolor som ville att jag skulle komma på intervju. Efter jag fick jobb var jag stirrig över hur jag skulle klara av en egen klass på 24 elever utan någon paralell och fortfarande kan jag stirra över olika saker som rör skolan. Men jag har klarat det hitintills och så kommer det fortsätta. Kontentan blir: ta vara på dagen stirra inte upp i onödan och gör ditt bästa!

 

Examensfesten

 
Påväg till jobb, första dagen

 
Påväg till första föräldramötet (med konstig min)

Var tar tiden vägen?


Vilken är er nationalrätt?

 

Lagade lite pasta med köttfärsås...

 
i den nya Jamie Oliver stekpannan som har ett lager koppar i botten för extra snabb och intensiv värme.

 

Piffade till den med lite rödvin och soltorkadetomater. (ursäkta vårt groteska kakel)

 
Serverade med en hemmagjord pizzasallad.

Det är vår nationalrätt och har varit så ända sedan jag var liten. Snabbt och enkelt och omtyckt av alla. Vilken nationalrätt har ni?


Skolmaten

Seriöst! Skolmaten är lika katastrofal nu som den var för 15 år sedan. Jag äter med barnen onsdag till fredag varje vecka och ibland blir det även måndag eller tisdag. Maten är så tillintetsägande, menlös, smaklös och näringsfattig så att det inte finns ord att beskriva den. Dock ska det fina salladsbordet som ialla fall finna på Albanoskolan ha ett +. De dagar jag har egen mat med mig håller jag mig mätt fram till ungefär fyra tiden. De dagar jag äter på skolan börjar magen kurra framåt halv två tiden. Maten transporteras och står i dessa värmeskåp hela dagen det tro fan att det inte finns någon näring kvar i maten och att den är sönder kokt när man ska äta den. Igår var det potatis, sås och någon biff som smakade ve och fasa sen fanns det även ett vegetariskt alternativ, broccoligratäng. Jag tog av den men den var så överkokt att det blev som pure bara man la gaffeln på den. Hur svårt kan det vara att laga bra mat och sluta använda alla dessa halvfabrikat? Idag var det tomatsoppa med små potatis bitar i. Ja herre gud vad mätt man blev på den! Hur ska lärarna och barnen kunna arbete med sådan mat? Inte konstigt att man blir grining och på dåligt humör!

Jag skulle gärna se att det programmet som gick på fyran om skolmaten kom till vår skola eller köket där maten lagas och hjälper till med näringsrik hemlagad mat och utrotar alla dessa halvfabrikat för gott!


Idag

 

Slappt och skönt! Jeans H&M boyfriend, vit skjorta MQ och svart kofta Lyle & Scott.


Alla hjärtans dag

Ett relativt nytt påhitt att fira här i Sverige men dock så trevligt.

I skolan idag hade vi en "vänskapsdag". Vi började i våra klasser och vi hade kompismassage och barnen fick träna på att våga uttrycka bra saker om sig själv och om sina klasskompisar.  Sedan var hela skolan med från F-6, de var indelade i olika grupper med barn från alla åldrar. Sen gick de runt på fyra olika stationer under dagen, där samarbete, lyhördhet och uppskattning var tydliga inslag. Dagen avslutades sedan i klassrummet med reflektion och utvärdering. Barnen verkade tycka att dagen varit rolig och de var jätte duktiga i de olika grupperna trots den stora åldersskillnaden.

Hemma firade vi dagen till ära med hemmagjort rotmos och fläsklägg :) Låter gött va? Kanske inte klingar som en festmåltid i dina öron men det var förbannat gott. Det är sådan mat som många i vår ålder inte tar sig tid att laga och till och med kanske aldrig smakat och då menar jag smakat riktigt hemmalagat rotmos.  

                               

Gjorde snabbt ett litet kort till D innan jag gick hem från jobb och ett litet paket blev det också, G-star Raw boxer.

                                


Söndag, så förutsägbar

Söndags traditionen höll i sig. Ja vi träffar alltid (nästan) min storebror K med familj om söndagarna. Det har blivit en tradition. Det började med att vi träffades någon söndag och tittade på massa matlagningsprogram som det är gott om på söndagarna och lagade mat. Sen har det bara fortsatt och det är så mysigt! Men Jeanette (brors fru) ringde i fredags och sa att de inte kunde ses på söndag för de var bjudna på kalas. Min spontana reaktion var "Vem faen bjuder till kalas en söndag när vi var våra träffar" (med ironi på rösten) och J skrattade och sa samma sak. Men i alla fall i söndagsmorse när D var nere och handlade så handlade han mat till kvällen också och kom sedan upp och sa jag handlade så det räcker till K&J också, man vet ju aldrig om kalaset blir inställt. Mycket riktigt, en kvart senar får jag sms där J skriver att kalaset blivit inställt och om vi vill komma till dem och så blev fallet.

Vi lagade mycket god pasta från Linas matkasse. Det var pasta med gremolatapesto och lättpanerad kycklingfile. Pastan var super god. Man blandade olivolja, vitlök, citronsaft+skal, persilja och riven allerumprästost som sedan hälldes över pastan. Till det var det kycklingfile och hackade tomater. Super gott och enkelt, rekomenderas verkligen. 


                               
Innan på dagen var jag och D en sväng på väla och kollade om det fanns några roliga skid/snowboardkläder på rean. Men det fanns det inte, köpte bara vars ett par skidstrumpor och tog en god fika på Waynes. Waynes på väla var verkligen super, massor med goda mackor och kakor för den som vill det! Vi slog till på en macka med salami och brie och en bagel med backon och honungs mayo. Bageln var ingen höjdare för fett bacon och inte knaper stekt.
 
                                        
D spänner sig, som vanligt ;)


Dagen idag

åååh härliga lördag! Innan var alltid fredagen min favorit dag på veckan men lördagen börjar ta in försprånget kan jag säga. Dels eftersom jag alltid däckar på fredagen och får därför inte så mycket ut av den. Lördagen däremot, inleds alltid med sovmorgon (me like) därefter blir det ibland ett spinningpass men inte idag eftersom alla pass var inställda pga utbildning. Så vi började dagen med en god frukost sedan lite städning och byte av sängkläder. Jag och D stack sedan till Ikea i jakt på en kontorsstol. Vi har sagt nu i ett och ett halvt år att vi ska köpa en eftersom en köksstol ständigt får agera kontorsstol vilket resulterar i ett haltande köksbord. Det har dock inte blivit någon stöl eftersom vi ständigt säger att vi ska köpa det när vi har pengar osv. Men i veckan sa vi att om vi ska köpa en så bör vi ju göra det nu (fast att kassan egentligen inte tillåter det) eftersom D skriver sin master och sitter på "kontoret" varje dag.  Det viktigaste för mig var såklart att den var snygg och det var den och det viktigaste för D var att den var bekväm, så vi slog till på den här för 1195kr.      


Sen köpte vi lite vin till kvällens middag. Ann och Martin kommer på spontan middag, alltid trevlig. Köpte en flaska Masi och ett Argentinsk Malbec som jag tror vi drack i Mexiko. Masi längst upp till vänster och Malbec längst ner till vänster.

 

Sen blev det en sväng till Maxi för att handla lite gott. Sen snabbt hem och fixa efterrätten och sen bestämde vi oss för att ta en löprunda i det fina vädret. Den första löprundan ute för i år och det gick över förväntan. Riktigt stolt över mig själv. Genom pålsjö skog ner vid pålsjökrog och sprang bort till Barfota och gick sedan resten av biten hem. Men riktigt skönt känns det nu och jag känner att jag förtjänar kvällens mat, vin och efterrätt :)

  
Hoppas er dag varit och blir lika bra som min!


upp eldad en fredag kväll!

Alltså man slutar aldrig att förvånas av alla olika organisationer osv som skickar ut räkningar 4 år(!) efter själva tid punkten. Idag när jag kom hem från jobbet låg där ett brev från handels a-kassa. Tänkte vad f*n är detta, och öppnade det! Jo då är det en räkning på 1104kr som de vill jag ska betala senast denna månaden. För vad tänker ni kanske. Ja, det tänker jag också. Försöker sedan läsa mig till detta och ja, då menar dom att jag gått ur deras a-kassa utan att betala räkningarna och inte sagt upp min a-kassa där. Ja detta skedde då 2007! Som det var då så gick man automatiskt ur a-kassan om man inte betalade in sina räkningar på tre månader. Då tyckte jag, ja men då skiter jag i att betala dem eftersom jag ska gå ur och då går jag ur automatiskt. Jag tror det var så jag minns inte ensingång helt bra, jag menar det är 4 år sedan. Ja, i alla fall så har det blivit ändrat och nu måste man betala dessa tre månader och det vill dom att jag ska betala nu!!! Dessutom vem har en a-kassa som kostar typ 400kr i månaden? Jo handels tydligen, vilket sugit fack! Hej och godbay aldrig mer HANDELS!

Så nu ska jag irritera mig över det hela helgen eftersom deras kundtjänst har öppet typ på tisdagar mellan 13.30-13.45.  OOOh och jag kan lova då ska det bli hus i helvetet!

 
Våga vägra handels!


En efterlängtad fika

Precis kommit hem efter en lång men härlig dag. Tog mig tid (även idag) och stack från jobb i tid med destination Lina. Det var så längesedan vi sågs. Bästaste Lina som jag gått och spenderat hela min utbildning tillsammans med. Det blev mycket prat om jobb och skola men givetvis var det mycket givande :) Det märks när man inte träffats på länge för då går fyra timmar väldigt snabbt. Det diskuterades nya läroplanen, lokal arbetsplan och strävans och uppnående mål. Ja ni hör, det är en hel djungel och man blir bara mer förvirrad känns det som och jag funderar över om jag gör rätt eller om jag borde arbeta på något annat vis elller om jag missar något i min roll som lärare. Man läser ju dagligen i tidingen om skolan och om hur pedagoger borde vara eller icke vara. Problemet är att de som ofta skriver sin mening i insändare är folk (ofta föräldrar) som inte vet vad vi pedagoger har för uppdrag och det eldar upp mig. Bland annat var det en insändare här om veckan där en förälder sökte efter en skola där pedagogerna lade ner sin tid på eleverna och inte på att göra massa matriser, mål och fina ätgärdsprogram. Go´middag yxskaft säger jag! Där har vi en som har noll koll på allt pappersarbete och dokumentation som vi pedagoger är ålagda att göra. Tror människor på allvar att vi pedagoger sjäv bestämmer vad vi ska göra och icke göra. Vi är faktiskt ålagda att dokumntera och jobba med måluppfyllelse osv för barnens bästa som en garanti på att vi följer upp deras lärande. Så kom tillbaka med era åsikter och tankar om vad vi lärare ska göra och inte göra när ni är insatta i skolsystemet.

Bjuder på en härlig bild från en utställning vi gjorde på högskolan där temat var "Mat från medeltiden framtiden"    Fantastiskt roligt!

 


tro, ork och lust är lätt att tappa

Kom hem lite tidigare från jobbet idag (eller rättare sagt jag gick hem i tid) och då hade D inte åkt till jobbet ännu. Han spelade då en låt för mig som han hade lyssnat på idag och då kom han och tänka på mig. Tyckte faktiskt att den stämmde överrens med min person som handen i handsken trots att det var Winnerbäck. Eller ja, jag måste erkänna jag börjar faktiskt gilla honom mer och mer. Innan tyckte jag inte om honom men nu när jag börjat lyssna till texterna tycker jag att de oftast är väldigt bra och ibland igen kännande. Jag lyssnar ofta just bara till musiken och inte texten och vill ha låtar som gör mig glad dvs upptempo låtar. Men det här funkar också bra framförallt när man känner för att bara filosofera lite.

Tro, ork och lust är lätt att tappa
Lätt när stora drömmar trängs med saknaden
Och vinden blåser hårt emot din kappa
Men i sinom tid så vänder allt tillbaks igen

Håll ut! Håll ut!
Förr eller senare spricker en bubbla
Håll ut några dagar till

Guld är inte det enda här som glimmar
När jakten går på allt som liknar räddningen
Och lyckan varar bara några timmar
Det är inte den vi söker, inte den min vän

Håll ut, Håll ut...

Världen ligger helt i dina händer
och allting ser så gulligt ut från ovan
Himlen ser så praktfull ut från marken
Håll näsan över ytan tills det vänder

Håll ut, Håll ut...

bild


På begäran!

Ja, vi får väl se hur länge det vara för den här gången. Jag gillar hela ideén med bloggandet, tycker det är kul att läsa andra vänners bloggar men även folks som jag inte känner. När det sen kommer till mig själv så blir det bara fel. Jag tycker det är kul i början sen ser jag det som ett måste och precis som med alla måsten är dom inte trevliga. Dom ligger där och trycker i bakhuvudet.

Nå, Jenny skickade vidare en utmaning till mig för att få mig att börja blogga igen. Önskningen har även framförts av andra vid olika tillfällen. Jag antar dock denna utmaning som ett skäl till att blogga igen.

Utmaningen lyder: Sju saker du inte visste om mig...

* Jag har funderingar på att göra en halv sleev med surf inspirerat mönster.                                     

* Önskar att jag hade bättre pigment

* Kan lätt känna prestationsångest

* Skulle vilja utbilda mig till florist

* Jag drömmer om att en gång starta något eget. Funderar på en blom och inredningsbutik.

* Har ofta hemlängtan när jag reser men när jag väl kommer hem vill jag bara åka iväg igen.

* Drömmer om att någon gång få gifta mig i en fin klänning, få en fin ring och en fantastiskt fet fest på det.  

Se hela bilden
 

Det var en svår utmaning. Kommer inte på några smaskiga hemlisar faktiskt. Nu får vi se hur länge detta bloggandet vara.Men jag hoppas så klart på att det blir lång varit. Då det hänt ganska mycket i mitt liv sedan sist. Om du kikar in snart igen kanske du får veta :)


 


RSS 2.0