Lättad och orolig

Har precis kommit hem från sjukan, hälsade på Pappa. Kändes skönt att se honom igen! Operationen hade gått bra men han hade så klart ont och det va lite problem med smärtlindringen då han inte kände sitt vänstra ben.
När jag och mamma var där så kom läkaren in som hade opererat honom. Hon berättade om operationen och sa att hon var mycket glad när hon gick från operationen. Det var så bra som det kunde vara och pappa är nu tumörfri men med en stomi resten av livet. Men hon sa att han kommer leva ett helt normalt liv igen!! Kändes som en lättnad, en sten föll från hjärtat och vi var alla lättade!

Imorgon är det dock min tur men i en lättare variant så jag ska inte klaga. Jag ska operera ut en visdomstand, jag är ändå jävligt orolig!! Har hört att det gör sjukt ont efteråt och att man typ får skit många sprutor och jag som är livrädd för sprutor!!

Yeah well, we will see...

 
Bild


Tisdagstema

Veckans tisdagstema är kusligt...

Först och främst skulle jag vilja säga att jag tycker det är kusligt att vissa kan flyta igenom lärarutbildningen och enligt min åsikt vara helt värdelösa! Jag tycker det är kusligt att dessa människor ska undervisa framtidens politiker som ska styra detta land, kusligt att de kan komma att undervisa mina framtida barn och dina barn. Idag blev jag extra rädd då vi haft vår sista mentors träff där vi skulle skriva ett cv som sedan någon skulle replikera på. När jag läste vissas cv blev jag mörkrädd, det var så fruktansvärt dåligt skrivit, meningsbyggnad, ordföljd, interpunktion(punkt, kommatecken etc), talspråk och helt fel ordval tex dem istället för de! Jag menar nu har de snart gått 3,5år på högskolan, ska man inte hantera ett akademiskt korrekt språk då? Det var givetvis inte bara detta jag fann skrämmande utan även hur vissa motsäger sig själv i brevet och i intervjun. De har helt enkelt ingen klar vision om hur de vill jobba och om de har det så verkar de inte kunna omsätta det i praktiken utan bara massa lösryckta ord. Jag försöker att tro, att jag inbillar mig, men det verkar inte bättre än att detta är sant som jag säger...


Förövrigt här kommer mitt bidrag i bildform, en bild från Hanoi. En kuslig och skrämmande stad där jag aldrig kände mig trygg och säker...



Tänder ett ljus...

Ikväll tänder vi ett ljus i fönstret och sänder en tanke till dig pappa! Imorgon blir det av, dagen vi väntat på i snart sex månader, imorgon ska allt ont försvinna ur din kropp föralltid! Det kommer gå bra och snart kan vi bara blicka framåt! 

Vi tror på dig!!

 

♥ ♥ ♥


Äntligen helg... eller?

Igår hade vi pluggdag fram till halv tre då det bar av till Ica maxi. Pluggandet gick väl sådär, kommer inte riktigt igång eller jo det gör jag väll men jag vet inte riktigt hur jag ska forma uppgiften. Började skriva på ett sätt byta sedan ut det mot ett annat och nu funderar jag på ett tredje. Ett tema ska beskrivas och analyseras/reflekteras, jag började med att beskriva temat ingående utan reflektion men det blev vääldigt långt. Skrev sen upp temat  under moment och skrev kortfattat innehållet sedan punktade jag upp målen till slut och då blev detta typ två sidor och arbetet ska vara sex. Känns som mycket plats av ett arbete då. Så nu funderar jag på om man ska väva in analysen i den löpande texten om temat. Gaaa jag blir galen vill bara veta hur man ska göra så jag kan bli klar!!

Igår på kvällen var mamma och pappa här på middag. Vi bjöd på lite ost och kex, oxrullader i grönpepparsås och tiramisu. Väldigt gott och trevligt var det, dom stannade ända till klockan tio så det var mysigt. Vi fick också en fin växt och kruka i inflyttningspresent som står på golvet.

Snart ska jag iväg och jobba även så imorgon så det känns inte som en väldigt inspirerande helg. Är inte alls sugen känner bara att jag vill sitta hemma i vår fina lägenhet och mysa. Eller sitta hemma och plugga för det känns som att det behövs för att komma någonstans! Jobbigt med pluggångest när man inte kan göra något åt det!

Framför denna vill jag sitta en sån här grå mulen dag

 
Snygg fondvägg va? Tvbänken är som gjuten för den platsen, inte sant?


Kryss i taket

Igår hände något fantastiskt!!! Jag använde mina nya spinning skor för sörsta gången!! Det tog bara 5 månader innan jag använde dem. Det är väl inte så dåligt i alla fall? ;) Det värsta just nu är då istället att träningskortet går ut nästa lördag så vi får väl se hur mycket jag kommer använda dom fram till dess. Funderar sedan på om man ska förnya kortet på friskis eller om jag ska satsa på ett kort på sats (såg ni ord vitsen) eller om jag rent av ska strunta i båda alternativen. Det sista nämnda är ju mest bekvämt men kanske inte så bra i längden?

Nå väl spinningen gick bra igår och mina skor var grymma hoppas man kommer ner någon mer gång!
Jag använder mig av den gråa snygga Nike skon!

piz out!

Exempel på Nike och Shimano.


Äppeltavla

För ett tag sedan skrev jag nog om att jag skulle eller hade varit på äppelmarknaden i kivik. Minns inte riktigt. Men i alla fall så var jag, David och Pappa där och hade en himla mysig dag! Älskar att göra saker tillsammans med mina föräldrar! Så jag tänkte bjuda på en bild på årets äppeltavla.


Gamla minnen

Igår kväll skull D baka en kladdkaka *mums*, jag bad honom kolla i ett av mina gamla block för där skulle Linas recept på kladdkaka vara. Han tog upp ett block efter ett annat innan jag fick gå in och ta fram rätt block. När han sedan öppnade ett av blocken som låg där så var där en lista i med för tryckt "Mina ideer" och gietvis hade jag fyllt i denna lista.

* Bli rik

* Skaffa snygga bilar

* Bygga ett stort flachigt hus där köket är huvudpunkten och en stor walking closet

* Resa mycket

* Kunna shoppa utan begränsning

* Klara av att dejta utan hjärtklappning och (tystnad) bli generad och tycka det är pinsamt

 

Haha fan vad rolig man var! Ok allt stämmer fortfarande förutom sista punkten då, för den har jag redan avklarad :D 


Sovrum då - nu

Så här såg vårt sovrum ut precis när vi flyttade in. Nymålade väggar i en ljus beige färg med grå toner i. Innan det målades om var hela rummet bejbiblått, har tyvärr ingen bild på det.
  

Efter en dag med tapetsering så ser sovrummet ut såhär. Vi har använt oss av en tapet från Midbec som är designad av Linda Barker.
 

I fönsterkarmen står en vas från Åhlens, bokstäver från freeport outlet och en gammal växt. Lite nya handtag på garderoberna lyfte hela rummet!
 


Lite jobb

Idag har jag varit ute i Mörarp och vikarierat i "min" klass, ja det vill säga den klassen som jag hade praktik i. Dagen har varit helt okej men lite stökig! Gud vad jag längtar till jag får min egen klass som jag kan forma på mitt vis. Ska bli mycket spännande. Men det lär ju dröja ett tag innan man är där :( Just nu vill jag bara börja jobba, är trött på plugg! Puh!

Här kommer lite bilder på de saker jag gjort med barnen när jag hade praktik. Här ser ni ett "glödande" klot i papier maché som ska symbolisera jorden innan den svalnade.

 

Här ser ni dino fötter i naturlig storlek som barnen ritat upp utifrån ett litet rutmönster som de sedan förstorat upp på ett stort rutmönster, klippt ut och målat upp på fönsterna.
 
Här ser ni barnens fakta texter om dinosurier som de skrivit utifrån ett"dino ben" som de grävt fram och sedan bestämt till vilken dino den tillhörde.
 
 

Två andra glödande klot!


Sängbord fixade

Eller nästan i alla fall! Jag kom på den geniala iden att använda oss av gamla äppel trälådor som sängbord. Genom att ställa de på högkant så kan man ställa lampa uppe på och lägga böcker och tidningar inne i lådan. Beställde dem nere på jobb och hämtade dem igår. Men först ska vi sandpappra dem lite sen ska vi dra ett lager vit färg över. Tror det kommer bli riktigt snyggt med denna lampa på "knubbig" från ikea, samma som finns i hallen fast i en miniatyr!

  

Här ser ni även tapeten i sovrummet och i matsalen. Så himla nöjd ♥

Mysfaktor

Då var den första helt lediga kvällen i den nya lägenheten ett faktum! Igår var det riktig myskväll med allt som hör till! Ost, päron, kex och rödvin sen fläskfile med pepparsås och ungsbakade rödbetor med chevre och honung sen blev det såklart lite godis också. Kvällen tillbringades framför tv´n och idol med massa tända ljus i denna kalla lägenhet. 

  

I bakgrunden skymtar vår super fina fondtapet i vardagsrummet som i annat ljus ser ut såhär


Välkommen hem till...

 

Så nu äntligen är det dax att öppna dörren till den nya lyan och släppa in er! :) Vi har nu blivit jätte nöjda med vår nya lägenhet efter allt arbete med målning, tapetsering, upp borrning av diverse olika saker och sist men inte minst, städningen är nu gjord efter renoveringen. Hade damm i hela lägenheten. D har till och med putsat fönsterna i vardagsrummet, gör era karlar det? ;)

Så här ser det ut när man öppnar dörren in till oss

 

En vit hall med en grå fondvägg och byrån aspelund från ikea.
Vänder man sedan sig om så ser det ut såhär



På byrån står det ett kort på mig och D från Thailand, en lampa från ikea "knubbig" och en mine skål från kosta boda. 




Här var ett litet smak prov mer kommer snart ♥


Nytt hem

Nu är vi äntligen inflyttade i den nya lägenheten. Det har varit en lång och slitsam vecka men u är vi på plats :) Men än är det saker kvar som ska fixas.

Fond tapeterna ska sättas upp i vardagsrummet, matsalaen och sovrummet. 

Väntar på köksluckor

Tavellister ska upp

Gardinstänger ska upp
Rullgardiner ska upp

De nya handtagen till garderoberna ska sättas upp

Utöver dessa små praktiska saker så funderar vi på att byta ut kaklet i köket och sätta upp ett nytt badrumsskåp och lapma i badrummet. Har varit och kollat runder på skåp och ar hittat detta snygga skåp på Ellos  












                                                            




Lite avslappning

Ååh helgen är avklarad! Nu är det bara en sista veckas praktik kvar och jobb på lördag sen ska jag ta några välbehövda dagar med vila! Imorgon kommer mentorn ut på besök och bara det är ju ett oros moment i sig. Längtar tills vi har flyttat och allt är i ordning igen.

Idag kom det dock en portion med avslappning i brevlådan...     

Elle Interiör 8/2009


Ny lägenhet!

Vi har nu äntligen fått vår nya lägenhet! Var på besiktning igår och fick då nycklarna. Jag mådde så fruktansvärt dåligt när jag var där igår. Så JÄVLA RÅ FULT var det. Det går inte att beskriva med ord så hemskt det såg ut. Snorgrön hall, bebi blå i sovrummet, lila i matrummet med en ännu mörkare nyans av lila på skåpen där sen kommer vi till det värsta köket! Tre nyanser av blått, svart, ljusblå luckor, brunt 70-tals kakel och mörkblåa lister och dörrkarm. Man får liksom försöka bortse från detta och se potentialen istället! Vi ska få nya fina vita luckor med stålrörs handtag och målat vitt i hela köket. Funderar själv på att byta ut kaklet till ett svart avlångt. KOmmer bli riktigt snyggt!

Imorse när D kom till lägenheten hade målaren redan kommit och sen kom det hantverkare och mätte till luckor osv. Så det känns skönt att de har satt fart redan så att vi kommer ha det riktigt snyggt när vi flyttar in nästa lördag. Idag har D målat hallen vit bara en grå fondvägg som saknas. Sen har vi tillsammans målat vardagsrummet i caffelatte färg har dock ett lager kvar och en fond vägg att tapetsera upp men det ska D´s pappa hjälpa oss med.

Håll till godo med denna hemska bild!


RSS 2.0