Midbec Nova


Denna tapet kommer pryda vårt sovrum! Föll pladask för den när vi var och tittade på tapeter! Den ska vi ha som fondvägg bakom sängen sedan kommer vi ha ljus ljus beiga väggar. Kommer bli riktigt snyggt tror jag! Så himla kul att få välja helt själv. Vi kommer dock få tapetsera fondväggarna själv i de rum som vi annars kulle få målade/tapetserade. För annars skulle vi få betala 675kr per rum för att få en fond vägg och då ingår bara tråkiga standard tapeter. Så om vi skulle vilja ha denna tapet tex så skulle vi bara få ett avdrag på 90kr per rulle. Så det lönar sig helt enkelt inte att låta Helsingborgshem göra det. Så därför låter vi dem måla rummen så tapserar vi upp fondväggar efter, eller D´s pappa kommer hjälpa oss med det! Helt konstiga regler har de, lite lack man blev! Det blir ju mer jobb för oss och lite mer pengar än planerat men det får det vara värt!

Nova 
Midbec Nova


Ååååångest

Jaha ja, det var såhär det känndes. Har ju hunnit glömma det nu när man varit ledig i x antal månader. Nu undrar ni säkert vad jag snackar om, och det ska jag tala om för! SKOLÅNGEST! När man går in på nätet och bli översköld med kurslitteratur, uppgifter, seminarium, praktik och mentors uppgifter! Shit vilken ångest! Hur ska jag klara detta? Det som oroar mig mest är praktiken. Varför tar man inte tag i det innan skolan börjar? Har ju haft några dagar på mig att maila och kontakte skolan och handledaren. Men ack nej samma visa varje år. Jag har i alla fall nu slängt iväg ett mail och hoppas få kontakt med dem på måndag. Nu när det är sista terminen så har man lite mer krav på sig, ska ju i princip vara färdig lärare nu, om man nu kan bli det någon gång?!

Som tur är har jag Lina min kära Lina som lugnar mig i alla väder. Men jag blir dock lite orolig när hon tycker det är mycket! Men det finns ju inget annat alternativ än att bita sig i kinden och sätta fart!

Lite ångest såhär på lördag kvällen skadar väl inte?! Nu när man är hemma själv och allt. Ska dessutom jobba långe dag imorgon 9.45-21.15, goa pengar blir det!

Hoppas ni har en trevligare kväll!

Puss och kram
 


Möbler

I helgen beställde vi även möbler till nya lyan, det blev det vita alternativet från Chilli.  För er som inte kommer ihåg så lägger jag upp bild igen. Sjukt nöjda med det köpet speciellt när bordet var på kampanj och var 2000kr billigare.

Tidig inflyttnings present

När vi kom upp till Davids föräldrar på fredagen fick vi en förtidig inflyttnings present. En sjukt fin ungsform eller fat om man vill ha det till det från Gerbera. Tydligen ett märke som Leila använder sig mycket av.


Så här fint är det men vårt är grönt. Rikktigt stor är den också :)
Det tackar vi för!

Helgen som gick

Kräftskivan blev ett lyckat kalas med många glada miner och mycket dricka. Vi tjejer hade fixat till pajer, sallad och lite kex och ostfat riktigt nice var det. Vi gjorde två västerbottenost pajer med mandelpotatis i och en lax och spenat paj riktigt goda!  Den hemma gjorda snapsen var mycket uppskattad, gick åt som smör i solen ;) Den kommer vi absolut göra igen!



Dagen efter kräftskivan var vi ute med båten och chillade och fiskade lite men ingen fisk blev det! Kvällen avslutade vi på ett klassiskt vis med pizza, cola, godis och film. Sjukt nöjd med denna helg!

Snapsen

Nu har vi börjat föbereda oss inför kräftskivan. Idag hade D köpt brännvin som vi sedan kryddat med citron. Hoppas det blir bra! Kul att göra egen!  




Inga genvägar

Seriöst, sitter och degar i soffan med tv´n på och som vanligt kommer tvshop på utan att jag tänker på det! Köper folk verkligen saker från tvshop? Vad är risken att sakerna fungerar? Just nu gör de reklam för Abtronic och jag sitter och skrattar för mig själv. Undra hur många tjockisar som köpt ett sånt och hoppats på en smal fin mage samtidigt som de fortsätter vräka i sig godis, läsk och snabbmat! Sen förstår de inte varför de inte fungerar. Fast i och för sig så tror jag inte att den fungerar även om man äter sunt och vill få en mer slimmad mage. Tror helt enkelt att det är riktig motion och träning som är grejen. Det finns inga genvägar till en snygg kropp!



Vad dagen har att erbjuda

Idag är det bara två dagars jobb kvar och min lediga dag! På fredag åker jag, D, Janet och Cristoffer till Skövde för att ha kräftskiva och mys i D´s föräldrars stuga/hus vid Vänern. Det ska bli så himla kul. Längtar verkligen. Har aldrig haft en kräftskiva någon gång och har väl max varit på en riktig kräftskiva. Så här ska det va allt som hör till Västerbottenpaj, hattar, lyktor, sånghäfte och snaps kan bara bli bra detta! Någon som vet några andra måsten på en kräftskiva?

Sen blir det till att vila upp sig och ladda om batterierna för nu väntar snart sista året i skolan och sedan är JAG färdig LÄRARE! Helt sjukt kan inte förstå det, är så nervös och pirrig på hur det kommer vara. "Hej, vad gör du nu förtiden? A jag jobbar som lärare" LIte coolt att kunna stoltsera med en titel som lärare! :) 

Just nu väntar jag på min Pappa som ska komma och hämta mig för vi ska åka och skriva kontrakt på lägenheten. Hihi snart är den på papper vår! Eller ja, rättaresagt min! D fick inte stå på kontraktet för det va jag som sökt den, så en sur vresig kärring ringde och undrade hur jag skule kunna finansiera den lägenheten. Med en inkomst på 4000kr när hyran är på 6500kr. Ursäkta vi är två stycken och jag har även Csn. Nädå det hade hon kollat upp att jag inte hade, nä konstigt det är början på Augusti och jag har inte sökt för nästa termin än. Varför kan folk inte vara lite trevliga istället för att hugga direkt? Men som tur var löste det ju sig!

Efter kontrakt skrivningen ska jag åka med Pappa till Lund för strålbehandling! Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. I alla fall ett stort Grattis till min Mamma på 53 års dagen idag!

Lite tisdags mys

Igår gick jag och D en runda efter maten för jag ville köpa en tidning. Ja jag ville köpa men D köpte, bra deal va? Det blev lite mer en så, men bara en liten bit i dessa Gi tider. Nu ska jag läsa och inspireras till den nya lyan!  



Funderar på tapeter

Är nu i fullt sjå med att fundera ut tapeter till nya lägenheten. Har tänkt mig en randig fond tapet i vardagsrummet bakom tvn och resten av väggarna beiga. 

Denna är en klar favorit både hos mig och D

 

Eller vad tycker ni om denna, D är inte så förtjust i den

 

Eller kanske denna? Lite för tråkig i ett vardagsrum enligt mig men skit snyggt i sovrummet som fondvägg

Tapet från Midbec


Bilder

Här kommer lite bilder från kvällen på Teglet. Mycket god grillbuffé, rekomenderar verkligen den! Speciellt för de som gillar kött!  


                                           
  Pappa i tröjan han fick av mig och bror
På väg till teglet i mina nya chinos från Mq      
 

Bror med fru                                                                                                                                   
  Mamma, Kristian och Jeanette
 

Jag och Dave                                                                                                                                         
God passisonsfrukts brulé

Nu blir det soffan

Känner mig så trött idag, kan det bero på det härliga uttrycket "det är vädret"? Man kan skylla allt på vädret! Trötthet huvudvärk, migrän ja you name it! Blame the weather!  Nu blir det i alla fall soffan resten av kvällen :)
Lägger upp bilder från grillbuffen på teglet sedan :)


Nu säger jag


Blixt visit på ikea

Idag när jag kom hem från Lund gjorde jag och D en snabb visit på Ikea. Jag har nu dille på allt vad inredning heter. Så vi tog bussen(!) ut till väla. Vilket jag inte kommer göra fler gånger. Buss jävlen tog för fan 40 minuter! Usch för lokaltrafik!
Nå väl tillslut kom vi fram i alla fall och kutade till Ikea eller nja riktigt så illa var det inte! Vi hann titta på lite skor inne på Väla först ;)

På Ikea kom vi i alla fall fram till en del saker som vi behöver investera i. Prio ett är som sagt var ett matsalsbord med skänk men sen kommer skriv bord och bokhyllor till vårt arbetsrum. Shit vad vuxet det lät med arbetsrum! 

Nu ska jag sova och möblera nya lyan i drömmen!

Härliga bekymmer

Då var man i full gång med att leta möbler och dyligt. Jag är ju ganska inne på den lite gamla lantliga stilen just nu men hur länge det kommer hålla i sig är ju frågan. Funderar på om man ska ha ett vitt matsalsbord med vit skänk till eller om man ska ha ett svart/brunt med svart skänk. Ja jag vet att svart blir dammigt snabbt men iaf det jag sett är jäkligt snyggt.

Funderar på denna svarta matgrupp och skänk med ekskiva från Chilli

 
Eller så denna vita matgrupp och samma skänk som åvan fast i vit även detta från Chilli

 
Vad tycker ni, lite smakråd är vääldigt välkommet!

what a day..

Vilken underbar dag!!! Och den har bara börjat! Vi fick Lääääääääääääääägenheten! Ja fattar ni? Vi ska bo i en vindsvåning om 90 kvm! Shit vilken skillnad och vilka middagsbjudningar vi kan ha :) Detta är bara för bra för att vara sant känns det som!

Jag har dessutom varit sjukt efffektiv idag, dammsugat, tvättat, kastat alla sopor och strukit det är inte dåligt! Nu väntar jag på min älskade Pappa, jag ska nämligen köra honom till Lund idag för ännu en dag med strålbehandling. Känns bra att få följa med och visa att man bryr sig! Jag har dessutom köpt en överrasknings present till honom för att han är så duktig och håller modet uppe! Man måste få belöningar tycker jag! Jag har köpt en skit fin kofta som är blå och grårandig, hoppas den passar bara!

Imorgon ska vi (jag med syskon) bjuda ut Mamma och Pappa på grillbuffe i Rydebäck på resturang Teglet som en födelsedags present till Mamma som fyller år på onsdag. Ska bli trevligt tycker jag.

Later guys!

Vänta vänta vänta

Imorgon får vi reda på om lägenheten bli vår. Vi är tvåa i kön så det är bara att hoppas på att den som är först inte vill ha den. Man har till imorgon klockan tolv på sig att svara. Lååång väntan... Jag som redan börjat möblera och måla om haha!

Lite homestyling

Har nu bytt lite färgskala i köket. Limegrönt i all ära men jag har fått lite influenser av sjötema eller vad man säger. Blått, stjärner och röd&blå randigt är snyggt för tillfället. Har så klart behållt den limegröna fondväggen men bytat gardiner och dukar/tabletter. Vi har även fått en blå pappelina matta med stjärnor av D´s föräldrar och jag bara älskar den. Har även bytat ut de gröna cult ljusstakarna till blå. Så vips byte köket skepnad med några enkla förändringar och inte allt för dyra heller tack vare att vi fick mattan :) 

Då såg det ut såhär

 


Nu ser det ut såhär

 

Jag vet den gamla bilden är mer i ögonfallande, men det ska köpas blommor och  sånt!

Homemade

Idag har jag gjort en egen musli á la Gi metoden. Ska se om jag kan hålla mig till Gi nu ett tag för att se om något händer!




I min müsli finns det;                                        

1 påse dinkel gryn
1 påse solrosfrö
1 påse pumpafrö
1 påse sötmandel (skalad)
Cashew nötter
lite sesamfrö

Lägenhet...

Nu ska vi snart och titta på lägenhet! Är så spänd! Vill så gärna ha den, verkar jätte fiiin och perfekt för oss :)


Försöker...

Försöker ändra lite i bloggen, lyckades få en sluttext iaf. Ganska ful men ändå! Färg, vad tycker ni? Blå är ganska töntig och passar inte in! Någon som är bra på designa bloggar är välkommen att hjälpa mig! :)

Ha begär!!

Nästa inköp bli lätt dessa super trendiga gummistövlar (ja du hörde rätt, gummistövlar) från Ilse Jacobsen


What a weekend

Är nu tillbaka i vardagen efter en minst sagt händelserik helg. Den börjar med att vi fastnar i en väääldigt liten hiss i Gbg, 5 pers i en hiss för 4 pers. Jag, David, Kristian och Jeanette plus killen som ska visa upp oss till lägenheten vi hyrt över natten. Vi trycker in oss i hissen och David trillar in sist, jag hör ett knak i dörren och den stängs igen. Killen trycker på knappen till andra våningen och vi är påväg. Ja ialla fall en bit för sen tar det tvär stopp! Jag skämtar lite lättsamt ja nu ska man sitta här hela kvällen. Det lättsamma skämtet blir till allvar för vi kommer inte ut!!!! Vi sitter fast precis innan första våningen. David drar bort den silvriga metall dörren och vi kan se ut i trappen åtminstonne. Jag får lätt panik och David det klant arslet ber mig att sluta! Vi får ringa på nödlarmet i hissen och kopplas till någon som säger att de ska skicka en reperatör. Under tiden vi står där i den 1x1,5m stora hissen hinner det gå många tankar i mitt huvud, inte minst att jag ska dööö av syrebrist eller värmeslag med tanke på att det också var typ 30 grader ute och i hissen var det säkert 45! Efter 40 min kommer räddaren i nöden och skruvar av dörren till hissen i trappen och vi kan ta ett kliv upp på först våningen! Herre gud säger jag, vad är odsen? Jag kommer nog aldrig mer åka för många i en hiss om jag nu överhuvudtaget kommer åka hiss igen!!

Efter hisskatastrofen sticker vi ut på stan och äter gott och kollar i affärer. Blev en svart kjol och svart t-shirt med vita prickar på från Monkei. Mycket modääärnt om jag får säga det själv ;) 


 


  
Efter shopping turen åkte vi tillbaka till lägenheten och fixa till oss och tog två snabba cider/öl för att sedan åka till Ullevi och Madonna. Efter en vääldigt lång väntan så kom hon äntligen och jäklar vad bra det var! Vilken kärring dansar som en 20 åring och så snyggt var det! Bästa låten för kvällen var lätt "Like a prayer" annat som iponerade var slut nummrena där det var en enorm laser show och riktigt häftigt mixad musik! Efteråt var vi väldigt trötta i benen och ryggarna så nästa gång blir det sitt plats om det finns! 

 


Nu är det fredagsmyyys

Lite sent men här är vårt fredagsmys
Efter att jag fått värsta psykbrytet ever för att jag inte ville äte kyckling så gick min fantastiska älskling och köpe varmrökt lax i fiskaffären

 

 


Lite njutning

Efter en lååååång dag på jobbet så var jag verkligen värd något gott!! Möttes upp av Jenny och Cia och vi begav oss sen till tapas restaurangen mittemot Mariakyrkan. Vi hade det jätte mysigt och hade massor att prata om. Trevligt! Hoppas de går bra för dem i deras jakt ;)

Vi tog lite blandade tapsrätter fyllda oliver, kalamaris, salami, kyckling i paprika, tomat & löksallad och lite annat smått och gott. Absolut prisvärt och bra om man vill sitta lite längre och prata.

   Till detta blev det ett glas rose´


Bjuder på...

Tänkte bjuda på en favorit i hemmet för tillfället

 

Eller rättaresagt det är ju två, espresso house´s hasselnöts syrup och rostis köksredskaps sett
Bra köp!

Otroligt nöjd med min insats idag!

Oj oj oj vad duktig jag varit idag! Efter jobb stack jag till Malmströms och köpte tröja till min käraste och han blev så glad!
Sen ringde Cia och vi tjöta lite skit sen kom jag med ideen att vi skulle ut och powerwalka och den va hon med på! Blev en lång runda men kändes inte så lång för vi snackade i ett i ett! Efter promenaden blev det till att städa badrummet och sen var det direkt till att laga mat. Gjorde en riktigt höjdar måltid idag, bulgursallad med chili och mynta till det blev de tandori kyckling och sweetchili sås.

Detta kallar jag en effektiv dag! Eller vad säger ni? Imorgon blir det nog till att ut och äta i goda vänners lag!


Ord som gjorde mig glad...

Igår pratade David med Pappa och då hade han sagt att "nästa år när jag ÄR frisk" ska jag och mamma åka till ett speciellt ställe i Italien (kommer inte ihåg var det va). Det gör mig så glad att han tänker positivt! Det finns ju inget annat alternativ än att bli frisk helt enkelt!


Dessutom berättade pappa att han köpt biljetter till Formel 1 i Belgien, så Pappa, Johan, Kristian och David ska åka dit 28 Augusti och titta på en av BMW´s sista medverkan i F1 i europa. Kul att pappa köpt biljett till D också! Måste betyda att han nu är en del av familjen :) 


Bio

 Ikväll tittar vi på

 


Sommaren med Göran

Nädå, jag är inte irriterad

Tvättar på morgonen, äter frukost och tar sedan ut cyklarna för att cykla till väla. När vi satt oss på cyklarna inser jag att det inte är något väla väder utan stranden väder. D lite lätt irriterad (enligt mig inte enligt honom) och vi vänder tillbaka och hämtar badkläder. Som jag sa, D var inte irriterad men fick ändå ett litet psykbryt på garderoben, en anledning kan va att han inte hittade sina badshorts, mmm och det är ju garderobens fel. Slår och smäller i garderoben för att den inte "hålls öppen" jaja tänkte jag låt han hålla på. Jadå jadå, kommer hem nu från föräldrarna och uppdagar att han slått två hål i garderoberna när han slog upp dom i garderobsknopparna på dörrarna bredvid! SMIDIGT!!! Vad säger man då?? Förslag tack!!

Nåväl, dagen på gröningen blev ändå okej och vi avslutade med en väldigt sen lunch på mezo, som var skit kass! Äcklig, och tog dessutom typ 35min att få maten. Bra jobbat där med säger jag!

Ikväll har vi varit och grillat D´s egenfångade forell hemma hos mamma och pappa. Till det blev de potatisknyten på grillen, sparris och romsås! Mycket egen tillverkat/fångat denna helgen först bak och nu fisk. Vilken klippa jag fått tag på trots allt! Kvällen avslutades med vaniljglass och färska blåbär och hallon.

Nu kan jag ladda för en ny arbetsvecka och se framemot nästa helg i Göteborg och Madonna konsert. Man måste ha sådana små saker i vardagen att se framemot för att inte deppa ihop! Vad har ni att se framemot??

 


Jämställshet när den är som bäst

Ååh jämställdhet! Vilken härlig början på helgen! Igår middag och trevligt sällskap hemma hos Anna & Roger. Idag sooooooooovmorgon, man som går upp och bakar bagels och jag går ut på morgonpromenad. Det kallar jag jämställdhet när den är som bäst! :) Bjuder sedan K&J på sen bagels frukost som var fantastiskt god. Tur att vi har några kvar i frysen till imorgon och nästa helg. Smakar ju som bäst när man vet att det är hembakat.

Efter frukost åkte killarna till Knutstorp och jag och J åkte till Mörarp och solade i trädgården, niiiice! Sen tog vi en tur till väla. Jag skulle ju INTE köpa något men ack nej, det gick inte så bra. Blev lite underkläder och en skit häftig kofta från Vero Moda, J köpte en likadan!

Nu ska vi snart ner på Oceano och käka grillbuffe, hoppas det blir mumsigt! Hoppas helgen fortsätter så här! 

Skål på er! 



RSS 2.0