Utsällningen

Idag var det så dax för årets utställning, en resa genom tiden i maten och hälsans tecken. Vi har vissa huvud varar som kommer följas genom hela utställningen och de är bland annat fisk, bröd, bär och rotfrukter. Efter alla förberedelser var det så dax. Senaste igår kväll höll jag på in i det sista bakade flatbröd och plockade ner gardiner som skulle vara med i utställningen. Dagen började med att bygga upp utställningen, fixa och trixa. För att sedan gå och inta en lunch med alla klasserna på medeltids museet Koggen i Malmö. Efter det var det åter dax att gå till baka och öppna utställningen. Min, Lina, Maria och Sandras del var dåtiden och där med medeltiden och såhär ser den ut...

   

Här får man möjlighet att smaka på rotfruktsgryta, lingon, flatbröd, morötter och "medicin" mot feber. Man får även titta på ett medeltida kök och lära sig om vad de åt på medletiden och varför.

Fortsatte man sedan vidare i utställningen så kom man till nutiden och så här ser den ut...

  

Här får man smaka på lingonsylt och formfranska. Lära sig om innehållsförteckningar och allt som tillsätts i maten idag samt får man reda hur mycket vi äter av olika råvaror per år och hur mycket huvdvärks tabletter vi konsumerar.

Sedan fortsätter man till framtiden och så här ser den ut...

   

Här får man olika teorier om hur det kommer se ut i framtiden. Kommer maten ta slut? Kommer östersjön vara död? Kommer vi använda oss av mer natutläkemedel i framtiden? Man fick även smaka på godisfiskar, de kanske är den ända fisken vi kommer äta i framtiden?

HEJDÅ  FRÅN DE HETA MEDELTIDS TJEJERNA ;)


Party party

Igår hade jag en liten skiva om man kan kalla det så vi var en liten nätt skara som bestod av Madde, Tettan, Magda, Janet och Maddes Chauför. Vi käkade popcorn, drack bål, rökte som fan och lyssnade på Slager på högsta volym. That I like! Trevligt trevligt var det! Efter att vi snacka massa skit och snusk och hoppat färdigt i sängen så begav vi oss ner till staden och Cardinal och en runda på Utposten. Skit lite folk på utposten, märks att det börjar bli sommar, tror att alla var på hamnpaveljongen. Väl inne på Cardan var det helt okej, träffade massa gamla goa klass kompisar som var galna som vanligt. Två stycken trillade i trappen och jaaa jag säger då det själv höll jag mig på benen iaf!!

        Så här såg det ut delar av kvällen! :)

skönaste bilden

kollade på lite bilder och hittade en sköön bild på tre skööna tjejer :)


image84

Klar?

Wii idag har jag suttit (sitter fortfarande) på ett bibliotek i i Gbg och studerat tillsammans med min man eller ja vi har inte studerat samma saker så att säga. Alltså det var typ hur länge sedan som hellst som jag satt och pluggade så här många timmar i streck... jag ungefär ända sedan b-uppsatsen. Ja anyhow så har jag skrivt klart inlämningen av "Förståelsen av mitt huvudämne" jag ska bara lägga in lite referenser i den nu sedan är den fix färdig tror jag såå skönt en sak mindre att tänka på.

Well over and out nu ska jag iväg och träna lite tror jag så att jag får lite stimulans detta börjar bli sjuuukt tråkigt!

Sitta lite still

Idag var det åter dax att dra ner til Malmö för att slutföra vårt utställnings arbete tills på måndag. Vi har nu satt upp alla våra saker och fixat bord och etc. Det blev faktiskt väldigt fint och jag med mina kolleger Lina, Maria och Sandra har gjort ett lysande arbete om jag får säga det själv. Efter att vi fixat och donat var det dax för lite käk och massa shit chatting :) Sedan tog mina kolleger (hihi) en stadsvandrings tur i Malmö med skolan. Men eftersom jag inte ska jobba i Malmö i framtiden, utan det blir förmodligen en lerhydda gjord av koskit i Zimbabwe som jag ska jobba i om min man får bestämma, så struntade jag rent av i den stadsvandringen.

Istället tog jag mitt pick och pack och drog till götet och min man efter en jävla massa turer fram och tillbaka. Jag får tacka de äldre och visa i min grupp (kom precis på att alla är närmare 30 eller där över och jag är en liten skit) som så moderligt sa åt mig att svälja stoltheten ;)

Sen blev det till att sitta lite still på tåget i 3h och 15min jag tog mig en tupplur så den vakna tiden var väl en och en halv timme hoppas jag inte dreglade :)

Ha en skön kväll!

Sista dagen på praktiken

Idag var det min sista dag på praktiken för den här terminen och för ett år framöver. Nu väntar sidoämne och ingen praktik. Det är både på gott och ont. Visst kan det vara skönt att inte ha praktik, bara kunna focusera på studier, slippa stressen över praktiken och slippa planerande av tema och dyligt. Men samtidigt så är det på praktiken jag lär mig all viktig kunskap kan jag tycka. Det är här jag utvecklas som lärare, utvecklar min ledarroll och det är här jag får "prova" mina vingar. Mitt slutbetyg för denna perioden var ialla fall gott och nu är det bara till att vänta på betyget från mentorn.

Trots att det varit min sista dag på praktiken så har denna dagen inte varit någon sensation. Har känt mig så jävla hängig, deppig och trött. INGENTING är kul! Var och handlade med mamma på maxi sedan, var det hem och laga mat och ta en dusch. Väl i duschen kom bara tårarna och jag satt där i säkert 45min och dom slutade inte att komma. Allt känns bara så orättvist ibland, varför ska jag sitta där och böla för och tycka synd om mig själv? Längtar bara som fan efter sommaren nu! Pallar inte med skolan, är helt uppstressad i min hjärna och jag känner bara att jag måste läsa nu och  klara allt med bravur men jag PALLAR inte!

Lite kalas

Förra veckan hade jag ett litet kalas för de närmast sörjande, det bjöds på tårta och kladdkaka och gästerna verkade gilla det. Trots det blev där en hel del över och det var inget D klagade på när han kom fredags ;) Några presenter blev det också som ni kan se här nere. Väntar bara till nästa år då ska det ta mig fan blli en riktig brak fest hihi.
       

Morsdag

Om jag inte har helt fel för mig så är det morsdag snart och jag har precis betällt min mammas present över nätet. En i klassen hade ett jätte fint halsband på sig häromdagen och alla blev helt förtjusta i det, även jag. Det är ett halsband i läder med tre ringar i med olika budskap i olika teman så som kärlek, harmoni, själars möte och följ dina drömmar. Jag tyckte dom var så fina och ja jag gick in på sidan för jag skulle köpa ett till mig själv men när jag såg "själars möte" så förstod jag att det var till min mamma! Så jag har precis beställt ett sådant till henne och struntade att köpa till mig själv. Känndes helt plötsligt ganska lökigt att köpa ett till sig själv när det handlar om budskap. Detta budskap passade perfekt till min mamma från mig då jag är väldigt dålig på att visa att jag älskar henne!  Budskapen är; Livet kan vara krokigt men aldrig utan mening, Själar säger aldrig farväl, Änglar finns - du är en.

 

Kreativ insikt gör dessa fina halsband! 

Recept

Här kommer receptet på kladdkakan! Eller kolakakan om Lina får bestämma! Men god är den i alla fall!

Kladdkaka

2 ägg
3dl socker

100g smält smör

1,5dl mjöl
3-4msk caco
1tsk vaniljsocker
½tsk bakpulver
en liten nypa salt

En smörad och bröad form

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt det smälta smöret, rör om.
Tillsätt mjöl, caco, vaniljsocker och salt rör om ordentligt.
Tillsätt tillsist bakpulvret precis innan du sätter in kakan i ugnen.
Grädda på 175 grader i 20-25 min. (Jag kör 20)

Lycka till! ;)

Har fått mycket gjort

Dagen började med att klockan ringde 6.50, upp och hoppa på med kaffekokaren en snabb kopp kaffe och på med träningskläder sedan var det dax för en sköön morgonpromenad och ett god morgon sms till min kära. Verkligen häärligt väder att gå i!

 

Efter promenaden fick jag en nice surprice av min kära... han meddelade nämligen att han kommer  till mig på fredag :) Efter denna upplyftande nyheten fick jag ännu en upplyftande nyhet som gjorde att jag blev helt till mig, spottade tandkrämen i köket glömde för studen att jag var i köket, hihi. Jodå.. det blir bröllop till nästa sommar (ja det är inte jag) och vem det är tror jag inte jag får säga (!) men jag blev såå GLAD!

Min dag hade startat super och så fortsatte det faktiskt hela dagen. Efter dessa överraskningar åkte jag ut till LA och Lina för att bygga och måla på vårt utställnings projekt, en ställning till vår eldstad. Det gick skitbra!! Vi var riktigt händiga och fick mycket gjort samtidigt som vi hade det hur jävla gött som helst i solen! Ren njutning att gå i skolan för tillfället! Så här snygg blev den,!



Efter avslutat projekt och en trevlig dag så stack jag hem och städade lite inför mitt tårtkalas imorgon för att sedan gå ut och springa i solen! Börjar gå bättre med mitt löpande nu men det finns mycket mer att ta av, flåsar liksom fortfarande som en elefant! Sen var det bara kladdkakan kvar att baka och den står nu och väntar på kalas imorgon och sitt sällskap en hallontårta med chokladmose! MUMS! 

 


Skola Skola Skola

Just nu är jag mycket i skolan... vi gör massor med diverse saker känns det som lite seriösa och lite mindre seriösa saker. Just nu håller vi på med en utställning som ska vara klar om två veckor och denna har då temat mat i perspektivet dåtid-nutid-framtid och min grupp har dåtid och vi fokuserar på medeltiden. Vi har bland annat gjort "sillar" i lera eller ja det skulle likana sillar.

Såhär såg det ut, kreativiteten flödar så att säga och jag gör något hmm.. vet inte vad?!
Kreativiteten flödar.
 

Idag tog vi en paus i skapandet och intog en god mjukglass, fattar inte varför jag ser så sur ut när jag käkar glass
Mjukglass är gott! 
Imorgon bär det av till Lina för att fortsätta byggandet och ja då ska vi snickra ihop en eldstad(!) haha

Bilderna har Maria O tagit

Födelsedag

Idag är ingen vanlig dag för det är Emelies födelsedag!! Jag har fått en fin fin skjortklänning och leggings av min lilla älskling imorse :) Sen så har vi solat på takterassen och ätit musig mat. Nu sitter jag här i min soffa med värsta bonna brännan och en påse godis!

En härlig dag

För er som inte vet så har det i alla fall löst sig med mig och D efter en jävla massa turer fram och tillbaka. Inget ont utan att det för något gott med sig brukar man ju säga och om jag ska säga något gott så vet jag nu om inte förr, att jag har jätte många underbara vänner som verkligen finns där och JA det är vänner! Lot´s of love to them!

På valborg var jag hemma hos Dh tillsammans med Cia, vi satt ute på gruset och grillade och snackade massa skit. Det var verkligen trevligt och jag fick reda på massa smaskigheter, det gillar jag :) Igår på första maj jobbade jag för att tjäna lite extra kosing kan ju behövas när man har ett shopping begär som heter duga ;) Efter jobbet åkte jag till D och här sitter jag nu i hans lya medans han är iväg och jobbar. 

Idag har vi haft en skön dag, den började med en morgonpromenad som JAG tog initiativ till, inte illa. Helt plötsligt  när vi var ute och gick på den lilla stigen så kommer Bambi fram, ja jag skojar inte! En helt levande Bambi på stigen jag blev skit rädd och gav ifrån mig någon form av ljud och den blev typ tjugo gånger räddare än mig och kutade in i stängslet på ena sidan av sigen och trillade.. naaaw STACKARE! Sedan sprang den iväg på andra sidan upp för det lilla berget och poff så var Bambi borta. 

Efter mogonpromenaden bar det av till city och jag shoppade skor, har nu gått och trånat efter mina tiger skor i tre månader och idag slog jag till :) Samtidigt köpte jag ett par vita adidas med guld ränder som jag ska få i födelsedagspresent av mamma och pappa så nu är jag laddad för SOMMAR! 

Adidas: Okapi W
Så här fina skor har jag nu!!

RSS 2.0