Tisdagstema

Veckans tisdagstema är... SJÄLVPORTRÄTT!

Jag väljer bilder från två tillfällen som gör mig glad

 


Majonäsburken och två koppar kaffe

Jag hittade denna på Jennys blogg och tyckte den var värd en plats här också.

Majonnäsburken och två koppar kaffe.

När saker och ting i ditt liv nästan har blivit för mycket för dig att hantera.

När dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

 En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat - småsakerna.


Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.
Samma sak är det med livet.

Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.


Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.
Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt.

 Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.


Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.


En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.


Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Nyttigt godis

Visst vore det härligt att alltid ha ett så här väl fyllt fruktfat hemma? Bara kunna vraka och välja bland nyttigheterna! Så här såg vårt fruktfat ut för ett tag sedan fyllt med annanas, äpple, clementiner, granatäpple, lime och citron. Ser inte helt fel ut va?
 


Vågar öppna mig...

Imorgon har det gått en vecka sedan jag opererade ut min visdomstand. Anledningen till att jag inte berättat om hur det gick är den att det var en så traumatisk upplevelse att jag inte tagit mod till mig förrän nu!!

Jag hade fått en lugnande tablett med mig hem när jag var på undersökning där, som jag skulle ta en timme innan operation. Jag gjorde så, men inte fan hjälpte det, jag var lika nojjig som innan och skakig det kan däremot bero på tabletten för jag kände mig svag i kroppen.

In där, upp på stolen, klädde in rummets pryla med grönt kirurgpapper och mössa på mig, tandläkaren och sköterskan. Nå ja, då var det dax, kötta in 6-7 sprutor i munnen ååhhh vad skönt! Speciellt när man har lite inflamerat tandkött där. Sen säger tandläkaren - Då börjar jag skära upp här. OMG är han dum i huvudet? Vill han att jag ska svimma direkt?? Meddelar honom att inte berätta vad han ska göra!! Själva det momentet kändes iofs ingenting, cool lugn (än så länge). Börjar skrapa lite och frågar om jag känner något, säger att jag känner att han rör tanden. Fullt normalt tydligen!

Nu börjar vi plocka ut den, oki. Såg? Ja typ cirkelsåg antar jag, ilar som fan i munnen men jag står ut! Han tar sedan fram något som har formen av en polkagris fast gjord av metall antar jag. Med detta verktyg ska han sedan bända upp den biten han sågat av! Nu mina vänner börjar plågan! Det låter som han knäcker hela käken på mig! Det spänner något fruktansvärt när han lirkar och donar, krrrrrrr! Där va den av! Detta fortsätter sedan i ja låtsäga en timme, med outhärdliga smärtor! Jag ber om mer bedövningen men NEJ, - Det känns såhär. När halva var gjort trodde jag att vi behövde ringa ambulansen så jag fick åka till sjukan och bli sövd. Jag stod inte ut mer, kändes det som! Jag skrek (omedvetet) och tårarna sprutade!

När allt var klart ihop sytt och fixat låg jag kvar i en halvtimme och bara grät! Hela vägen hem grät jag av choken av hur JÄVLA HEMSKT det var! Blev ordinerad kåvepenin, 3ggr om dagen i tio dagar, munskölj och IBUMETIN!! Huvudvärkstabletter, ja men hallå eller?? Hjälpte, svar nej! Jag har lidit i tre dagar innan den värsta smärtan försvann! Idag är första dagen jag kunnat äta någorlunda normalt. 



Aldrig mer säger jag. JAG VÄGRAR!



Gick inte att ladda upp bild nu såklart! Bild kommer sen!


En investering

Köpte för ett tag sedan en ny vinterjacka, skulle gjort det förra året med helt plötsligt kändes det inte så lönt eftersom vi spenderade halva vintern i Australien. Så detta året har jag slagit till, jag ser den helt enkelt som en långsiktlig investering. En mörkblå lång parkas, peak performance inköpt på Mq

   

 


Lite nytt i vårt hem

Vi har köpt och fått lite nya saker till hemmet på sista tiden. För ett tag sedan berättade jag om att Mamma och Pappa var här på enmysig middag och att vi fick en fin växt i inflyttningspresent. Har nu lyckats fånga den på bild. Igår var Storebror med sambo och barn här och fikade och tittade på nya lägenheten, ja de fikade jag tittade på (kan fortfarande inte tugga). Då fick vi en jätte söt orkidee med kruka.

 

 

Jag har även fixat till våra sängbord lite och satt in dem i sovrummet, har dock inte målat dem då olika åsikter finns om det. Men just nu vill jag måla dom vita och sen sandpappra lite på dem så att de ser sådär gammaldax ut. Vi har även köpt ett sko ställ på bolagret med fyra plan, bra för den som älskar skor ;)


Väl godkänd, högsta betyg!

Skickade tidigare idag ett mail till min mentor för att höra när vi skulle få reda på våra betyg från praktiken och om vi skulle få någon feedback på vårt "cv" och på träffen där vi skulle ställa frågor och svara för våra teorier.

Fick ett snabbt svar tillbaka:

Hej!
Jag lägger samman mina reflektioner kring vad jag såg ute, som var
mycket bra , kreativty och ett fint sätt att få med eleverna.
Handledarens kommentarer och dina egna stämmer med min uppfattning. Du
känns säker och har en bra framtoning.i ditt brev har du visat en
bra koppling mellan teori och praktik och kunde svara bra för dina
åsikter. Under vår diskussion var du mycket aktiv och hade bra
kommentarer till de andras arbeten.
Jag anser att du är väl värd ett Väl Godkänd.


Ja tack!! :D

RSS 2.0