en jobb uppdatering

Igår hölls det föräldrarmöte med vernisage. Jag hade laddat upp hela dag eller rättare sagt jagat upp mig hela dagen. Har en förmåga att stresa upp mig själv. Men jag och min kollega lyckades få fram allt och i ordningställa allt förutom en liten detalj, videokanonen. Jag hade gjort ett litet bildsapel med bilder på barnen i arbete. Detta gjorde jag i "Movie maker". Sparade den och kollade så att det funkade i meidia player och det gick hur fint som hellst. Problemet börjar när kanonen inte kommer igång eller datorn hittar inte den. Som tur var kom en annan kollega ner vid tio i sex och vi fick igång den. Men vi startade om datorn först. Allt är frid och fröjd alltså.



Föräldrar, syskon och barn strömmar in och klassrummet fylls. Känner hur jag blir lätt nervös. Det var smockat med folk!! Vilken uppslutning!


När jag sen väl ska få igång skitet (kanonen) när föräldrar, syskon och barn kommit så startar inte kanonen igen. Provar trycka flera gånger. Efter ett tag så pekar min kollega på eluttaget. Ja just det, någon har stött till sladden och kontakten har gått ur. Tekniska Arne det är jag det, något pinsamt. Ja, väl sen kommer den igång. Puhh... tänker jag! Men vad är den lycka som är långvarig? Problem två uppstår! Filen finns inte sparad som ett videoklipp och kan inte visas i media playern och i movie maker kommer det inte upp för den bara konverterar hela tiden, så det blev inget bildspel. Störigt delux!!  



Barnen hade föberett sig och visade upp sina saker och berättade om dem. De var så stolta. Föräldrarna såg också nöjda ut. Avslutningsvis var det lite kort info som gick bra! Inga frågor eller ifrågasättande. Klart som korvspad var det!  Och jag kunde pusta ut! 


Titta gärna in på vår klassida på bästa skolan i Landskrona!

Dop dax

I lördags var det som sagt var Vicke Vires dop. Han döptes så vackert till Viktor Mikael Söderlund. Mikael efter min underbara pappa, dvs hans farfar. Förkyld som en gnu var jag och är fortfarande. Men det gick fin fint. Han var knäpptyst hela tiden förutom när prästen skulle lyfta upp honom i skyn, det tyckte han inte riktigt om och började gny lite grann. Men att få vatten på huvudet gick ju hur bra som hellst. Ja, det gick ingen nöd på honom,  men mina armar fick sig ett rejält träningspass och var skakis hela kvällen sen. Fick byta grepp lite då och då på honom och han envisades med att stoppa rosetten i munnen.

Korten blev inte de bästa. D skylde på att kyrkor han inte går ihop... hmm... undra vart han vill komma med det?

  

Min främsta uppgift som fadder, var sa prästen, att be för mitt gudbarn. Det fanns böner i mitt fadderbevis. Ooo ja, det ska jag göra. Kändes kanske lite pasé eller vad tycker ni? Är det någon som ber idag förumtom präster?

   

Wille hade spring i benen... först så springer vi lite... sen sitta hos D en liten stund sen upp och busa igen!

 
Så var det dax... Jag döper dig...

   
Detta var då den bästa bilden på familjen Tajkon tillsammans. Ja, då förstår ni kanske hur de andra ser ut? Precis innan bilden togs Hade K & J sagt till Wille på skarpen och tagit honom i armen så att han skulle komma och vara med på bild. Prästen stod bredvid och sa tyst, men så att jag hörde som stod närmast, oj oj oj då!

  
Vires doppresenter från oss, en Astrid Lindgrenbok samlarbok med massor av sagor i och Mina första år

 



Äntligen hemma och nu kan det busas med lillebror. Efter en sådan dag när man ska vara duktigt, fin och snäll så slocknar man gott på kvällen. Fråga Wille.


oops...

Snart är det dax för dop och jag ska vara gudmor som det så fint heter. Funderar på om jag kommer orka bära den lilla kolossen. Han väger några kilo om man säger så. Ovan på allt så har jag gått och blivit bomb förkyld, hinner inte komma tillbaka till jobb innan bakterierna flyger på en! Igår kväll i soffan låg jag och D och pratade om vad vi skulle ha på oss på dopet, eller ja han undrarde vad han skulle ha. Han frågar om han ska ha jeans och i så fall vilka. Min spontana reaktion blir "Har du så många och välja på?" och "Du har ju bara de två mindre fina thai nudiejeansen och de fina levisjeansen". Var på han svarar lite surt, "Nä, så är det faktiskt inte jag har också svarta acnejeans och gråa hope" sen säger han "Men ursäkta mig om jag inte har så mycket pengar och kan springa och handla kläder som dig". Där dog diskussionen. (Jag kände mig ytterst lite elak) Idag, imorse. D ska åka och handla present till Jeanette som också ska ha kalas och ber mig stryka hans skjorta. Jag talar då om för honom att det tar 35min att åka och handla det på väla. Då säger han "Nä det gör det faktiskt inte för om man ska leta efter jeans också så tar det längre tid. Och du säger ju att jag inte har några". Oooops... :/ Hem kommer mannen i mitt liv med ett par nya fina svartaktiga levisjeans. Han hade sagt till tjejen i affären att det var akut och frågat om dom satt bra över aset. Haha... han e fär kär och jag är bara... ja, jag vet inte vad man säger! Jag tror jag måste stryka den där skjortan nu!

Dagarna

Vilken klassiker! Denna får mig på riktigt gott humör. Detta är humor!

Spenat och ricotta fylld canelloni

Bjuder på ett otroligt gott recept som kommer från Linas matkasse. Gjorde det igår och tyckte det var sjukt gott. Passade jätte bra med råkost salladen till. Måste provas.

Spenat och ricotta fyllda canelloni

* 1 gul lök

* 1 vitlöksklyfta

* 450g fryst bladspenat

* 250g ricotta ost

* En burk mutti krossadetomater

* riven ost

* En förpackning färska lasagneplattor


Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tina och krama ur all vätska från spenaten och lägg ner i lökhacket. Tillsätt sedan ricottaosten. Jag kryddadde med salt, vitpeppar, muskotnöt och cayennepeppar.

Skär lasagneplattorna i ca 10-12cm bitar. Lägg fyllning på plattorna, rulla ihop och lägg i en form med kanten neråt. Krydda de krossadetomaterna efter smak. Jag tog oregano, basilika, paprikapulver, salt och svartpeppar. Häll tomaterna över canellonin. Sätt in i ugenen på 200 grader i ca 10 min. Ta sedan ut dem och strö över en god riven ost och sätt in i ugenen ytterligare 10 min.

Servera med en råkostsallad

Råkostsallad

½ huvud spetskål

2 rivna morötter

½ strimlad rödlök

100g sugarsnaps

1 lime
olja
balsamicovinäger
italiensk salladskrydda

Strimla och riv grönsakerna. Pressa limen över och häll på olja och balsamicovinäger krydda med salladskryddan. Blanda väl.


ettårs-kalas

I lördags var vi på ettårs kalas i Höganäs. Eller ja, åttaårs kalas också men henne hade vi redan firat när vi var där ute för två veckor sedan. Charlie var en glad skit ock skrattade gott när vi sjöng för honom. Sen fick han kladda helt själv med tårtan och den tyckte han var så gooo! Vi hade köpt ett par mjuka jeans med mudd där nere, en randig hoodtröja och 3 par turkosa strumpor till honom. Riktigt tjusiga om jag får säga det själv.

Denna tröjan fast i vitt, grönt, rött och blå randig tror jag den var.


  

mmm... denna tårtan ser smaskig ut!

På kvällen så fick barnen skicka upp varsin rislyckta. Riktigt mysigt och fint och barnen tyckte det var jätte kul. Det fick mig att tänka på Thailand för där skickade vi upp en sån. Man kan tydligen köpa dem i en butik i Höganäs kommer dock inte ihåg vad den hette. En kul grej till kalas och lite festliga tillfälle!

Nu lyfter den snart...

 
Påväg upp..

 
och iväg!

 
Åh du härliga semester!


Äntligen...

 
... är dessa helt underbart sommriga skor i min skosamling!

 
Inköpta på scorett för 899 riksdaler.

 

 
Nu blev ni allt lite avis va?


Nails

Fixade naglarna innan vi åkte iväg. Ville ha något annat denna gången så det blev svart-gröna tippar. Riktigt nöjd blev jag. Det var en ny tjej som gjorde dem denna gången. Gör alltid vid dem på Petras hårstudio på statena, nära och bra. Det är erbjudande nu så jag fick betala 400kr denna gång, bra pris och noggrannt gjorda.

 


mmmm gott med vin

Påvägen hem är boardershopen ett givet stopp. Som tur var körde vi in lite tid på en sträcka och kom fram till Puttgarden tjugo i åtta. När vi väl hade kommit in ropar de ut i högtalarna att affären stänger om 15 minuter så det blev en snabb panik shopping. Hann inte kolla så mycket ut gick in på den lite "finare" vinavdelningen och roffade åt oss några flaskor rödvin. Kollade lite vad pappa hade tagit och tog samma (alltid ett säkert kort) :) Sen blev det också tre flaskor rom, en piturom, en havanclub och en president kalaset gick loss på 150 euro, det kan det vara värt för lite fin vin och rom. Nu är vinstället fullt och fint och en radda på skänken blev det också.

Jag har fått lära mig att Amarone vin från Italien är alltid att lita på även Pomerol vin från Frankrike. Sedan finns det viner som Masi och Valpolicella som är vin av samma druva som amarone men som inte lagrats lika länge. Nu har vi både Amarone, Pomerol, Masi, Valpolicella och Rioja viner. Tror det blir några goda vinkvällar framöver :)

Vinstället som är en julklapp från 2009 inköpt på click designe på hälsovägen.


 
Pomerolvin från Frankrike pryder stället

 

Vinsamlingen på skänken med vår snygga Borås tapet i bakgrunden.

 
Två Amarone viner i väntan på rätt tillfälle ;)


Österrike

En vecka går fort när man har roligt. Årets skidsemester är nu slut eller ja för mig blir det ju snowboardsemester. Det har varit en riktigt härlig vecka som bjöd på 4 dagar bra skidåkning. En dag med regn och inte någon vidre bra åkning så det blev bara en halv dag. Sen sista dagen regnade bort så vi körde hem en dag för tidigt. Därför kom vi hem redan i fredaskväll istället för nu i kväll. Resan bjöd på många härliga skratt, mycket dricka och mycket mat. Vi var i Wagrain i Österrike som jag och min pappa har varit i nästan varje år sedan 2001. Det är en liten by med många olika liftsystem som man kan åka i. De andra åren vi varit där så har det bara varit tyskar, danskar och vi. Men detta året verkar fler svenskar fått upp ögonen för detta ställe till vårt stora förtret. Jag har läst i någon tidning att vissa resebolag har denna ort som nyhet denna säsong. Så antagligen är det därför. Så snart är väl även detta ställe överexploaterat. Det är ju alltid mysigare när det inte blir för stort och för mycket. 

Vårt stora rum på Kalkofen. Man får alltid så stora goa täcken och kuddar i Österrike.

  

Lite sliten efter resan i racerbilen :) Snabbt som faen gick det!

  

Det börjas med öl och obstler direkt och solen i ögonen hade jag också.
  

Delar av gänget första dagen

 

Det fanns snö i backen men inte mycket mer.
 

 

 

Vettigt mode
 

God mat och dryck
  

 

 

Som ni säkert förstår så gick det ingen nöd på oss :)


Bättre sent än aldrig!

För ett tag sedan ringde pappa och tackade för kortet. Vilket kort tänkte jag. Jo, vykortet som vi skickade från Mexico. Har gått här hemma och tänkt att de inte kommer komma fram och att de på hotellet där vi lämnade korten säkert hade skitit i att skicka dem. Men ack så fel hade vi. Bara drygt 2 månader senare kom de fram. Bra postkontor de har i Mexiko, eller inte? Tio minuter senare ringer D´s föräldrar och tackar för kortet, haha. Vilka tacksamma föräldrar man har. 

mmmmm Mexiko!


blåbärs muffins med crumble

D är helt i extas efter den tredje satsen med muffins som blev blåbär vilket är hans favorit. Även dessa från Leila så klart. Om jag får lov att säga det själv så är det lätt de finaste muffinsen jag gjort och ja jag vet inte om jag tar i men kanske till och med som jag sett. Har inte hunnit prova dem ännu men jag antar att det inte blir en besvikelse.

Använde även här de fina rosa  muffinsformarna från village som vi köpte i Sthlm.

 

 

 

Bara skojade, jag har smakat dem, alldeles precis, och de var fruktansvärt goda!! Gjorde dem med färska blåbär antar att det blir mycket bättre än frysta eftersom de är så blöta när de tinat.

FÖRE

 

EFTER

 
Antar att ni blev lite sugna nu :)


Pollymuffins

Tre satser muffins har det hunnit bli. Som jag skrev innan så tänker jag ta med och bjuda på jobbet. Jag menar skulle vi ha kvar alla hemma så hade vi bara käkat upp alla och det är inte så bra på två pers, ja ni förstår vad jag menar. Gjorde en sats pollymuffins igår kväll och en idag. Receptet är så klart taget från Leilas a piece of cake :) som pryder kökshyllan här hemma.

   
Här ser ni grundreceptet på muffinsen och sedan vad som ska bytas ut till pollymuffinsen.
Vispa ägg, socker och vanlijsocker luftigt. I pollymuffinsen skulle det vara 50gr extra smör. Behövs inte riktigt så mycket extra smör för det blev väldigt smörigt i formen. Smällt smör och tillsätt gräddfilen. Häll degvätskan i äggvispet. Blanda och tillsätt de torra ingridienserna. Grädda på 200grader i 12-15min.

 
Första satsen med pollymuffinsen såg lite annorlunda ut men ändå häftiga. Hade inte tryckt ner pollyn så mycket i muffinsformen så de ploppade lixom upp under tiden de var i ugnen. I den andra satsen tryckte jag ner dem mer så där fick de bli inne i formen.

FÖRE
 

EFTER


Det bet även på mig

Jodå, det bet även på mig dvs vnterkräksjukan. Men dock i en lidrigare form än för D. Jag behövde bara spy fyra gånger och det räckte om man säger så. Nu har jag varit hemma från jobbet igår och idag. Känns helt fel, får ångest. Känner mig så dum att vara hemma. Speciellt idag när man känner sig bättre och piggare. Men vi får inte gå tillbaka förrän 48h senare och det har det gått imorgon. Nu blir det till att jobba igen, ska ju åka till Österrike på fredag så det var inte den bästa veckan att bli sjuk i men i alla fall bättre än att få det nästa vecka.

Nu ska jag fördriva min tid och energi med att göra några stenciler till eleverna som de kan jobba med när jag är borta och så ska jag baka Pollymuffins att ta med till jobbet imorgon. Tänkte att jag kan ju kompencera lite för att jag varit borta två dagar, förena nytta med nöje.

Längtar efter detta...

 




Natten från helvetet

En granne som spelar dunka dunka hela jävla kvällen, så att det låter som att det är i ens eget vardagsrum. Vid 23.50 har det nått sin kulm och jag känner hur mitt adrenalin börjar pumpa. Har legat och retat upp mig mer och mer. Går upp, tar skurmoppen och står och slår helt hysteriskt i golvet eftersom jag är störtsäker på att det är grannarna under som alltid brukar spela, som vi varit och sagt till två gånger, senast förra helgen och tycker att nu borde de väll fatta. men icke, det fortsätter. Adrenalinet pumpar nu rejält och jag tar modet till mig och går ner. När jag står utanför dörren tycker jag att det inte låter så fruktansvärt som de borde med tanke på hur det låter i vår lägenhet. Öppnar då försiktigt brevlådan och ser att där är kolsvart och knäpptyst. Inser då att det är grannen under dem som för ett jävla liv. Går då upp igen eftersom han inte brukar spela och jag var lixom förberedd på att hyvla till grannen under rejält då jag gått och retat mig på dem länge nu. Nu satt pulsen utan på och jag hörde hur mitt hjärta slog. Lite störigt när man förberett sig mentalt och det inte var som man trodde. Ännu mer pinsamt är att jag stog och slog i golvet till några som inte spelade. Hoppas de inte var hemma :)
Nu var det bara till att försöka lugna ner sig.

Då ringer telefonen, klockan är nu runt 01.15, det är D som är nere på stan och träffar några kompisar från Göteborg. Han frågar hur jag mår. Ja, jo jag mår bra förutom att jag varit lite uppjagad. Hur så undrar jag. Nä, jag mår skit säger han. Jag kallsvettas och mår skit dåligt. Fick springa ut från Helsing och drog en spya 20 meter därifrån. OOh no säger jag. Han ber mig bädda bäddsoffan till han kommer hem och ta fram spannen. När han kommer hem har han spytt 9ggr och spytt ner sig själv. Sen fortsätter det hela natten. Jag tror det kallas vinterkräksjukan. Jag har upplevt det på nära håll, dock ej själv, ännu!?!, men jag har fått höra på det hela natten. Han var en aning ynklig och erkände precis att han kallat på MAMMA en gång!! Hahahaha fan vad jag skrattar! Nu går jag här och våndas och känner hur alla äckliga bakterier flyger runt här. Usch, bara tanken på att få det får mig at må illa.

Bebismys

Varit ute i Påarp och hälsat på Lina, Jonas och lilla, lilla Gustav. Helt allvarligt, den minsta bebisen jag någonsin har sett och han var såå himla söt. Han var så fin i sin gröna outfit :)

   

Han fick ett par super snajsiga blå converse. Men vi insåg så fort vi såg honom att dert lär dröja innan han kan använda dem. Men det gör inget, lagom till sommaren :)

  

Lina hade fixat fin rulltårta och jag drack kaffe(!) till det. Väldans smaskit. Tror ni hon använt sin fin fina Kitcken Aid till det. Nope, det hade hon inte :) Men den är förbannat snygg där den står. Vill ha, vill ha!

 

D tränade på att hålla :) Bara öva säger jag! Passade på att jämföra händerna, Gustav har några år på sig!

 


Födelsedag

Var ute i Höganäs och firade Jullans 8 års dag. Det firades med önskematen tacos och prinsesstårta. Satt fint en fredags kväll! Var inom väla och jagade efter ett par röda converse till henne. Vilket var svårare än jag trodde. Började på trampolin vidare till stadium sen till intersport. Där fanns det svarta i rätt storlek så dom fick det bli. Sen skulle jag in på scorett och kolla efter ett par skor och givetvis hade de ett bord fullt med converse för barn. Fanns röda i rätt storlek, så det var bara att gå tillbaka till intersport och lämna tillbaka det inslagna paketet. Något pinsamt. Men har man bestämt sig för röda så ska det vara röda, så så fick det bli. Blev också ett par lila snören till.



 
 

Jullan fick dessutom en pippiperuk av sin mormor och morfar. Eftersom hon friserat sig själv vid tre tillfälle på väldigt kort tid trots utskällningar.

 

Jag fick gosa med världens finaste Charlie. Det ska börjas i tid, fötterna på bordet. Undra vem han lärt sig det av ;)  

 


Lite för hemmet

Var och hämtade vår nya kökshylla på Mio igår, som ska stå i köket. D skulle borra upp den idag och ansåg att det räckte att mäta med sitt ögonmått och ja, resultatet blev såklart ett hål för mycket i väggen. Eftersom det första var för långt ut så nu har vi ett hål i väggen. SNYGGT, verkligen snyggt! Men hyllan var i alla fall snygg när den kom på plats. Köpte även en kryddkruka där det står rosemarin på från Village och beställde två likadana en där det står basilika och en där det står timjan.

 

Kollade också på lampor på Mio, har hittat min favorit den kostar 2650kr. Så får vänta ett tag till men sen lär den stå i vårt vardagsrum istället för den extremt tråkiga plastiga papperslampan från Ikea. 

  

Kollade också på dessa jätte fina burkar som jag länge suktat efter. Så härliga färger och mönster, to die fore. Kostar dock 129kr för en liten burk så det är inget man går och köper sådär fem på rak arm. Men kaffeburken är den som ligger högst i kurs och snart kommer pryda vår nya kökshylla.

 


Hos frisören

Långt hår...


Kort hår...
 



Kortare hår...
 

Kortast hår... (för kort) känner mig helt naken när hela halsen och käken är blottad.


Bloglovin, vad är det?

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2391386/emelism?claim=enpuyjv9ze9">Följ min blogg med bloglovin</a>

RSS 2.0