Baka kanske?

Sitter och kollar på Leila på landet och har precis kollat på Leila bakar. Jag bara älskar hennes program och hennes miljöer där hon bakar m.m. Så himla fint och så härliga färger. Idag fick jag bara ett sånt ha begär när jag såg hennes super snygga kitchenaid i turkost. Så jävla fin rent ut sagt! 


KitchenAid Artisan KSM150PS Iceblue
Jag blev också väldigt sugen på att baka hennes bagels som hon gjorde idag. de med pumpafrö såg speciellt goda ut. ååh tänk dig en sådan med massa creamchees, rökt kalkon och grönsaker. mumsfilibabba! 

Bagels

Ingredienser

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2.5 tsk salt
2 msk flytande honung
 13.5 dl vetemjöl special
Vatten till kokning

Pensling och garnering:
1 st Uppvispad äggvita
 1 dl Solrosfrön, linfrön, sesamfrön eller blå vallmofrön


Långedag

Precis käkat god frulle för en gångs skull :) Snart iväg till jobbet för en fantastisk lång dag 9.30.19.30, men men pengar ger det ju! När jag kommer hem ska vi grilla, ja eller David ska ha grillat klart till jag kommer hem. Det ska bli grillade kryddkorvar me like!


Later!



Sommarkväll

Ikväll tog jag och min älskling cyklarna ner till stan för det var så fint väder. Cyklade längs gröningen, friabad och ut till vikingsstrand. Gick en promenad på bryggan och satt och tittade på solnedgånge, såå mysigt :) Sen käkade vi en mjukglass på Hauffes.

 

En heldag

Jag är nu hem kommen från en skön heldag med familjen Söderlund. På väg ut mot Höganäs fick jag meddelande av Anna även kallad Gisela, tjejen som jag planerade Jeanettes möhippa med. De ville bjuda hem mig, D och familjen Söderlund en kväll! Det tyckte jag var super kul, har inte pratat med henne sedan bröllopet. På fredag bär det av till dem.

Ute på Flickorna Lundgren blev det super god flädersaft, vaniljhjärta, pistagekaka och toscakaka mmmmmums! Men smakar det så kostar det! Men det kan det vara värt en gång om året och komma ut dit i deras mysiga miljö! Känns så lyxigt att sitta där ute.

När jag kom hem gick jag och D och handlade sedan gjorde jag super god risonisallad med massa gott i och till det blev det hemmagjord limeaioli och bröd med Allerum prästost! Det gillar vi :) 

 


Lite bilder från dagen

Dax för tisdags utflykt

Sitter och väntar i vår ganska nystädade lilla lya på världens bästa lilla familj.

 

Idag ska vi åka till Fabriksbutiken i Höganäs (igen tänker ni). Dom är så söta som kommer ihåg att jag sagt att jag vill åka dit. Så ja, jag åker helt klart dit igen. Får hålla i pengarna denna gången ;) Efter vi varit där ska vi åka och fika på Flickorna Lundgren. Det ska bli såå himla mysigt och gott! Synd att min älskling inte kunde följa med idag heller. HIhi




Hittade denna

Var ute på Aftonbladet nu på morgonen och hittade denna smått hemska bild på Madonna, och henne ska jag se nu den 8 Augusti på Ullevi i Göteborg. Får väl uppdatera där ifrån och meddela om det verkligen är så illa som denna bilden tyder på. Usch det är fan äckligt!!


Bilden på Madonnas seniga armar får nu hälsoexperter att slå

lite nya saker

Jag var som sagt igår i Höganäs med Madde på fabriksbutiken och det blev en hel del inköp både planerade och lite mer spontana. Vi hade en härlig söndag ihop och det var inte igår vi hade det precis. Efter Höganäs åkte vi till Väla och käkade lunch på Grafitti det blev även en snabb runda in på Cervera där jag köpte nya ljusstakar till mitt cult ljusfat. 


 

Det blev två små ljus, ljus turkosa plockskålar från Höganäs Keramik, en liten ittala Alvar aalto skål som ni ser tillsammans med de nya cult ljusstakarna och en Kosta Boda skål som matchar glasen i köket. Det blev även en annan lute större skål från Höganäs som var vit utanpå men turkos inuti. skit fin och för 49kr var den barfa tvungen att följa med hem.

 
Sist men inte minst så blev det denna lilla blåa Marimekko skål

det blev...

..Gordon Ramsay´s smoked chicken stroganoff ikväll och det var min Man som stod för matlagningen och det blev super gott! Han var till och med lite initiativrik och tog i lite krossade tomater också, sånt gillar vi när man går utanför receptet! 

 


 

Receptet hittar ni nedan och jag rekomenderar det skarpt :)

svårt att bestämma sig

Varför är det så svårt att bestämma vad man ska äta? Är det detta som kallas dagens I-lands problem? Om man nu får lov att säga I-land för vad jag hört så är detta gamla uttryck och det finns inte längre något som kallas I och U länder. Så alla ni som brukar säga detta klyschiga uttryck "dagens I-lands problem" sluta med det. Det tyder bara på att ni är ganska oallmänbildade ;) och det vill man ju inte gå runt och vara. Tänk föresten när man gick i högstadiet och gymnasiet, då man sprang runder och sa till alla att man aldrig pluggade för det var ju pinsamt att bry sig om sina studier. Då skulle man bara festa runder, röka och vara cool! Vad det händer mycket på några år då var det pinsamt att bry sig nu är det pinsamt att inte kunna något. Så nu kör jag en skön mix av de båda, bryr mig om skolan och nyheter men är ändå cool och festar ibland ;)

Blev visst ett litet sidospår här känner jag. Nå ja tillbaka till det jag skulle säga. Vad ska vi äta ikväll? Frågade D och då sa han "Det har jag inte funderat på för alla föslag jag säger ratar du ändå med det samma" sen fnissade han lite. Men det kan nog ligga en hel del sanning i det han säger. Han hittar liksom aldrig riktigt rätt men det kan nog bero på att jag inte vet vad jag är sugen på. Någon som har några förslag?

Lite sugen på detta receptet från Gordon Ramsay;


Kycklingstroganoff

  • 450g chicken breast, cut into thin strips
  • 2 tsp smoked paprika
  • 50ml olive oil
  • 1 onion, finely sliced
  • 3 garlic cloves, crushed
  • 1 green pepper, sliced
  • Button mushrooms, quartered
  • 150ml chicken stock
  • Splash white wine
  • Approx 50ml sour cream
  • Approx 70g sugar snap peas, blanched
  • Flat leaf parsley, large handful, chopped

homestyling

Det har hänt en hel del i vår lilla lägenhet sedan sist, ja inte minst det att jag säger vår för nu är det inte längre min lägenhet. Nu är jag och D sambos på heltid sedan vi kom hem från vår stora resa. Idag har D åkt till Gbg och städat ut sin lägenhet tillsammans med hans päron för den blir han av med nu den siste juli. Så man kan väl säga att från och med idag är vi offesiellt sambos med en gemensam lägenhet och det är in fy skam efter att vi pendlat i undefär 1 och ett halvt års tid.

Nu i veckan har vi målat om hallen från illröd till vit med en grå fond vägg. Mycket ljust och snyggt! Funderar nu på att införskaffa en lite antik spegel med vit eller silver kant. Har hittat en på Emilia här i Helsingborg får se om vi köper den i veckan. Under denna spegel vill jag ha en liten byrå eller vad man säger i vitt. Kommer bli super snyggt det där :)

Innan
 

Efter 
 

Vad tycks?

en härlig helg...

Helgen börjar nu närma sig sitt slut men än så ska jag ta vara på denna söndag av ledighet. Idag bär det av till Höganäs och fabriksbutiken med Madde. Helgen har annars kantrats av helsingborgsfestivalen och finbesök från Kristianstad! Våra vänner som vi träffade i Australien har nämligen varit på besök och det har varit super trevligt. I fredags kom de och D hade fixat med mat och dyligt för att sedan gå över till drinkarna. Vi kände sedan oss tvingade att gå ner på festivalen och gjorde så. Men där blev det inget långvarit stopp, tog in på Hampan och köpe varsin öl/cider med drack dock inte upp den utan begav oss hemmåt igen. Kände lite att festivalen är nog mer fjortisarnas och bönnernas julafton än min. Så att säga den tiden är nog förbi nu då festivalen var sommarens höjdpunkt! Men vi hade de trevligt ändå. Det blev mycket prat om Australien och gamla minnen där ifrån. Vilken härlig och bekymmersfri tid! Alfapet och massa andra sällskapsspel var bara en del saker vi ägnade oss åt om kvällarna tillsammans med den berömda goonén (Australiensiskt "vin"). Det blir helt klart en träff snart igen! 

Såhär såg det ut då...





På lördagen käkade vi en god helg frukost hemma hos oss sen stack vi ner på stan och shoppade lite och bara mös. För min del blev det en hel del inköp från h&m och Mq. På Mq blev det ett par beiga chinos på rean nice, nice. PÅ h&m blev det ett linne som jag sedan hade på mig på kvällen samt en blå rutig skjortklänning och en annan svart och grå tunika :)   



På kvällen blev det sedan lite partaj med Madde, Anna-Karin med vän och så klart Therese och Andreas. D utsåg sig igen som bartender så det blev en hel del goda drinkar och en lyckad kväll! 


Kanske börja skriva igen...

Det kanske är PÅ TIDEN att jag börjar blogga igen. Lätta mitt hjärta och rensa mina tankar lite. Finns ofta åsikter som jag vill få ut men det blir ju oftast D som får allt istället. Så får väl ta och börja igen så här ett år sedan sist. Det har ju hänt en hel del resa, bröllop och sjukdom.

Nu ska jag i alla fall iväg till Köpenhamn och tivoli med heela familjen. Det ska bli skit kul!

Adjöken!




RSS 2.0