Nu åker jag

Om en timme beger jag mig från lägenheten, för att ta tåget till Malmö och vidare till Kastrup Köpenhamn. Det lär inte bli en trevlig natt men vad gör man inte när det inte går några så tidiga morgon tåg som passade? Vi tar helt enkelt tåget från Helsingbog kl 00.27 och är sedan på Kastrup kvart i tre och planet går klockan 07.00. Börjar bli lite trött nu men jag får bita ihop, men ovan på det så har jag nu fått ont i halsen har väl fått D´s förkylning nu som han fick i helgen. Hur ska jag klara mig i två veckor utan min säng?? Jag älskar ju den!! Usch.. det blir säkert bra jag är bara lite mesig och hemma kär! Borta bra men hemma BÄST! Nu ska jag sola, bada, köra jetski och mysa med D! 

Sköt nu om er all mina goíngar! ;)

Resa bokad

Äntligen slut på detta tråkiga svenska sommar väder!! Igår bokade jag och D en resa till Grekland via nätet. Thassos heter än som vi ska till och den ligger på öst kusten väldigt högt upp. Kolla på kartan, mitten ganska högt upp är ön inringad.
 


Det blir två veckor vi ska vara iväg och vi åker på onsdag nästa vecka :) Det ska bli så himla skönt och jag läängtar efter att få sola och bada! Från början var jag egentligen inte så sugen på att vara borta i två veckor då jag trivs bra här hemma i den svenska sommaren, men den svenska sommaren har ju lyst med sin frånvaro så att säga. Det var även billigare att åka två veckor än en, vilket är ganska märkligt kan jag tycka. Vi fick betala 4500kr för två veckor, vilken tur att jag har sparade julklapps pengar och bara har halv hyra nu i två månader :) Resan är ospecad så vi får hoppas att vi kommer på ett schysst ställe. Annars får man ju åka runt på ön vilket vi ska göra ändå. Det ska bli så spännande att åka till en ö som inte alla andra har åkt till och som inte är så turistig som de andra öarna Kreta, Rhodos etc. Thassos ska tydligen varaen väldigt grön ö men många stränder runt hela ön. Grekland var absolut det landet jag ville till om vi skulle åka någonstans då jag älskar deras mat. Tzatziki, börd och en härligt god sallad mums!!

    

Första langosen för säsongen

Jag langosfantasten själv har nu äntligen intagit den första och den andra för denna sommaren och fler lär det bli i de närmaste dagarna tre på Helsingborgs festivalen. Förra helgen inte den som gick utan helgen innan det begav sig jag, D och Janet till LA Karnevalen :) i den lilla röda forden tankad med bensin, hehe för att kolla läget. Där hände det inte så mycket förutom uppspelade pengar på chokladhjul och illamående efter langos och munkar men gott var det! Vi tittade även in till Carro J´s kompis som jobbar på ett nytt ställe i LA kommer dock inte ihåg vad det heter men namnet består iaf endast av siffror.
   

Den andra langosen intogs på kiviks marknad tillsammans med min kära bror med familj. Efter en lång men trevlig bilfärd dit med bland annat Dj tune och dennes Bag in da box som Wille as garvade till var vi framme på typ Sveriges största marknad. När vi gått en stund och kollat i massa stånd och sett massor med underliga männsikor var vi vid marknadens tivoli. Där ville J åka karusell och K gick och köpte två biljetter. Jag tänkte först inte hänga med upp och lämnade min biljett till D men sen ångrade jag mig och var på väg upp då jag plötsligt ändrade mig igen, då jag ofta blir vääldigt yr och illamående av karuseller som snurrar och har sig. När jag då skulle ge biljetten till D står min bror där och skrattar och puttar iväg mig och säger nä nä nä nu ska du åka, så det var bara till att gå upp och sätta sig. När karusellen väl satt igång skrek jag högre än ja gud vet vad och jag kunde inte titta för det var sjukt äckligt. När vi åkt en stund saktade den ner och vi trodde den va slut men ack nej då kör den igång igen. Vi sitter där och ser hur D och K as garvar åt oss, så vi tror det är en komplott de har säkert betalat han som kör karusellen för att sätta igång den igen. D och K hade roligare än oss där de stod och kikna av skratt. När den sen väl var slut var jag helt yr och illamående usch jad dåligt jag mådde. Men det gick över sen efter en timme eller två och en langos :) Vi hade iaf en väldigt trevlig dag ihop. Jag trivs så bra tillsammans med min bror och familjen det är alltid nära till skratt när man är med dem.

Koka lite rabarbersaft, kanske?

I veckan som gått har jag och D kokat rabarbersaft :) Det är från början min pappas recept som han hittat i en tidning. Nu har även min bror börjat koka denna saft, så jag var bara tvungen att koka den jag med efter att jag smakat den hemma hos Kristian och Jeanette. Jag älskar att göra sådana husliga saker och att D ville vara med gjorde det bara ännu roligare! Det är precie en sån kille jag letat efter :) en D som kokar saft och tycker att det är lika kul som jag! Nu kanske ni undrar om vi är några saft fantaster i min familj njaa.. i och för sig så har mamma kokat saft när jag var liten men anledningen till just denna saften är att man ska ha den till en suuuper god drink!

Recept rabarbersaft:

1,5 kg rabarber              
6 dl vatten 
½ kg socker
20 g citronsyra  

       


Börja med att dela rabarberna i bitar lägg dem sedan i en kastrull och koka med vattnet. Koka tills att rabarberna är mjuka och sönderkokta. Sila sedan rabarberkoket ner i en ny kastrull, tag lite i taget och hjälp till med en sked genom att röra och pressa rabarberkoket i silen. När allting är silat tillsätter du sockret och kokar upp saften tills sockret lösts upp. Tag sedan ett dricksglas med saft och blanda i citronsyran i glaset rör om ordentligt och häll sedan tillbaka i kastrullen. Koka snabbt upp igen. Häll över saften på en flaska och låt den svalna.

Drink med rabarbersaft: 

1-2 mynta blad
1 lime klyfta
1 del koncentrerad rabarbersaft
1 del vit rom
sprite
krossad is

Krossa myntablad och lime i glaset
Fyll glaset med krossad is
Tillsätt lika delar rom och saft
Toppa med sprite och rör om

NJUT AV EN RIKTIGT GOD FRÄSCH SOMMAR DRINK

Ingen sommar utan Sofiero

Igår var det så dax att inviga den svenska sommaren genom ett konsert besök på Sofiero. Detta året var scenen dock inte på det sed vanliga stället utan den eller rättare sagt dom var placerade på baksidan så att säga. Det var två scener, en  stor och en lite mindre. De som skulle  inta scenerna var Winnerbäck, Miss Li och någon annan som jag inte kommer ihåg vad hon heter. Jag är inget fan av Winnerbäck eller rättare sagt jag hade ingen uppfattning om honom före konserten, har liksom aldrig lyssnat på honom eller så. Men snäll som jag är tar jag med min kära ut eftersom  han gillar honom och samtidigt passar jag och Jeanette på att få lite svenska sommar känslor. Vädret under dagen var lite si och så men vi hann i alla fall packa upp och äta vår picknick korg (Konsum påsar) som bestod av massa godsaker så som potatissallad, kycklingben, brieost, bröd och massa frukt innan regnet kom. Det var så himla gott, han är såå duktig min man som hade fixat den mums mums! 

     

Här sitter vi alla tre och myser i väntan på de spännande artisterna :P Miss Li är den artisten jag var mest nyfiken på, hörde henne på allsången för någon vecka sedan och den låten hon spelade där var riktigt skön tror den heter "ooh boy" eller något sånt. Jag gillade faktiskt alla hennes låtar på konserten riktigt sköna med ett skönt gung i samt massor av energi heela tiden. Sen har hon en sådär hes röst som jag gillar :)

 

Sen var det då dax för huvud personen att kliva upp på stora scenen och hela publiken på 8ooo personer (Expressen) vände sig om mot den stora scenen. Jag och Jeanette var sjukt spända på hur denna personen skulle se ut... publiken började jubla och tre killar kliver in, de ser helt okej ut och jag börjar så klart unra vem som är Lasse av dom. Jag börjar med att gissa på honom i mitten men njäää sen gissar jag på honom med dragspelet till slut efter några pikar från D så fattar jag att det inte är någon av de tre. Så... nu kommer han in och ja jag trodde jag skulle dö!! Det var nog något av de fulaste jag sett. In kliver en rödtocke med långt ganska sledet håroch sledna kläder aah herre min gud! Men jee man ska ju inte dömma en person efter utseendet så jag försöker hålla mig för skratt! Sen drar det igång och jag känner igen TVÅ(!) låtar "Kom ihåg mig då" som spelades näst sist och en annan låt som jag hört från D´s dator nyponbuskar nyponbuskar sjunger han i den. Dom två låtarna tyckter jag faktiskt är bra. Dom andra var väl helt okej att stå och gunga lite lätt till men det är inget jag frenetiskt kommer att lyssna på efter konserten. Dom som känner mig vet att jag vill ha liiite mer fart och dunk det här var liiite för deprimerande för mig. Men trots allt en skön och härlig kväll odch D tyckte att det var skit bra och det var huvudsaken eftersom det i grund och botten var han som ville se Winnerbäck. 

     

Min och D´s första konsert får följande betyg;
Betyget för konserten blir två+
Betyget för vår stämmning och mys faktor blir fyra
Jag kunde varit lite piggare och haft lite mer "party" i kroppen men annars var det hur mysigt som helst!

  

LYCKAD KVÄLL



 

Iförd bikini i rusningstrafik

Skyndar mig hem efter jobb för att få ett par sol timmar. Slutade klockan tre och ja jag är en sol dyrkare och gör allt för att få lite färg på min kropp! Tog min cykel sprang snabb inom Spirit och köpte födelsedags present till brossan. Blev ett två pack med Björn Borg boxer, hoppas dom funkar. Sedan bar det hemåt, in och slängde i mig en låda med korvstroganoff som pappa lagar (så söt) sedan på med bikini. Går ut i bara min bikini (observera) med handduken under armen, en flaska vatten och en tidning för att lägga mig på gräsplätten på baksidan. Det var riktigt skönt att ligga där, messade samtidigt  lite med min älskling och han drömde om min heta kropp i min nya fina surf bikini :) Ja efter ungefär en- två timmar var det dax att gå in igen då gräsplätten nu var skuggad. Skulle låsa upp dörren på baksidan för att gå in i lägenheten... katastrof låset funkar inte nykeln kommer inte helt in i låset och ja det gick inte att låsa upp. Det enda alternativet var att gå runt om och ut på Stenbocksgatan (Helsingborgs mest trafikerade gata) i rusningstrafik iklädd en bikini!!! Något pinsamt ja!! Givetvis var där någon trevlig prick som tutade lite lätt också...

Ja anyhow jag bet ihop och tog mig samman. Gick in och bytade om sen var det dax för en jogging tur och guuuud vad jobbigt och varmt det var idag! Men jag känner mig sjukt duktig och ska snart ut och springa igen :)

RSS 2.0