Flytten börjar ta form

Idag när jag kom hem från praktiken hade Davva varit i farten. TYckte det var lite tomt på väggarna och mycket riktigt min bedömning var korekt. D hade skruvat ner tavel-lister, tagit ner tavlor och packat ner lite saker i flyttlådor. NU är det bara en vecka(!) kvar tills vi får vår nya lägenhet. SHit vad tiden går fort. Börjar få lite panik på allt som ska fixas och donas och packas. Idag har jag ringt till Öresundskraft och sagt upp det gamla abonemanget och öppnat ett nytt. Då berättade damen att de som bodde i lägenheten idag dvs i den lägenheten som vi ska flytta in i gjorde av med ca 3500 kilo watt timmar per år och jag hade i denna gjort av med ca 1800. Snacka om att få en shock! Jag tycker min elräkning idag är snordyr, undra hur det kommer bli nu.

Hur mycket gör ni av med per år och hur stor är er lägenhet/hus? 

Igår var jag och D och hämtade hem våra tapeter till sovrummet och vardagsrummet. Så hiiiimla fina! Sen är det bara att köpa färg till vardagsrummet och hallen så är det klart! Ska bli så kul och spännande!

  




Grönt är skönt

Temat denna tisdag är grönt och här kommer mitt bidrag
  
    

En fin ljusstake från cult, regnskog i Australien, mitt gröna kök och Gröna palmer i Thailand!

Vardagslyx

Det tackar vi för! Att denna fantastiska dryck är tillbaka på marknaden igen. Har så härliga minnen tilsammans med denna dryck. Har det gått en sommar eller en semester som liten utan denna dryck?? Njää inte direkt! Den hör liksom sommaren till, riktigt lyxigt!

 

Så nu tar jag ett glas av flaskan som var över från helgen. För att fira att denna helvetes dag är över!!
Grr, vad har jag gett mig in på??


Helg mys

Igår var jag och D på Sofiero och tittade på deras utställning "skördefest och blomsteryra". Hade dock förväntat mig mycket mer än typ två stånd, ett där de sålde lite blommor och ett där de sålde lökar till att plantera. Men vi hade det mysigt ändå. Har faktiskt aldrig bara gått på sofiero och tittat. Kan tänka mig att det är super vackert där när alla rododendron buskar blommar. Kändes ganska vuxet att åka ut ditt på en lördag och gå och titta. Jag är nog ganska vuxen trots allt.

Efter sofiero körde vi ut till Härliga hem i Hyllinge och sedan en sväng inom Ica maxi. Hittade inget jätte jul på Härliga hem förutom ett snyggt träd som man har till klädhängare men detta träd kostade 3000(!) vilket inte riktigt går ihop med vår budget.



På kvällen kom Kristian, Jeanette och Wille på mat. Vi hade gjort hel rostbiff i ugnen som hade legat i marinad i ett dygn mmm... till det blev det hemlagad potatisgratäng, sallad och lite bearnaisesås. David hade också gjort efterrätt, tiramisu som serverades i portionsform dvs i varsitt glas. Mycket fint och riktigt krämigt och gott. (Glömde dock att ta kort på dem) Men de såg hur såhär. Receptet hittar ni här

Tiramisu 

Lyckad dag, kväll och helg. Nu väntar nya tag!


Tar helg nu!

Första veckan är avklarad på praktiken. Three more to go! Utvärderingen för första veckan är väl inte så givande. Inte gjort något speciellt, inte startat upp något temta än. Har hållt i två engelska lektioner samt hållt i lite tema om skogen. Men har dock gjort två lokala planeringar enligt den mall som Helsingborgs kommun nu ska jobba efter. Väääldigt mycket jobb med att bara skriva en planering med strävans mål, konkritiserade mål, elevens mål och bedömningens inrikting. I denna planering ingår alltså inte lektionernas utförande, material och stoff så det är kvar. De ämne som jag gjort den lokala planeringen över är engelska och temat "från big bang till bronsåldern". Nästa vecka ska jag däremot köra på för fullt, ska hålla i allt alla dagar. Because now am I the teacher ;)  Det blir engelska, svenska, matte och tema. Så hoppas på att det går bra och att jag kommer utvecklas. "Jobbade" över två timmar idag, skulle gentligen slutat halv 2 men stannade till fyra. Gjorde två stenciler till engelskan och lite annat material till det. Sen förberedde jag lite inför temat skogen till nästa vecka.

Nu har jag dock tagit helg :) Jag och D dricker rödvin och äter gorgonzola med kex och päron, mums! 



Vi håller också på att laga mat ihop, en riktigt mustig nötgryta med rödvin, bacon, svamp, lök, morötter och syltlök. Ska bli riktigt nice! Efter dinnern ska vi ner och titta på "Flickan som lekte med elden" Tillsammans med Janet och Cristoffer. Ska bli mysigt, var ju tvungen att se den med dem då vi såg "Män som hatar kvinnor ihop uppe i Skövde. Hoppas på att den är lika bra som ettan, för den var ruskigt bra.



Ha en skön helg allesammans!


Tapeter beställda

Torsdag, näst sista dagen på arbetsveckan, ledig i helgen och beställt tapeter och lite färg till nya lägenheten! Kan det bli bättre? Ja det kan det, en vecka kvar till lön bara ;) Idag efter praktiken åkte jag och pappa och tittade på färg och tapeter till nya lägenheten. Bästämde färg till vardagsrummet och det ska bli en caffelatte färg och till det blir det en fondvägg. Vilken har jag inte riktigt bestämt än eftersom jag beställde en tapet som var brun med turkosa blommor och en som var brun med limegrönt aktigat blommönster. Ska nämligen ha en av tapeterna i sovrummet och en i vardagsrummet. Färgen i sovrummet är en nyans ljusare än i vardgasrummet men annars samma. Det var först tänkt att den turkosa skulle vara i sovrummet men jag vet inte om jag ändrat mig nu eftersom mattan och gardinerna går lite i turkost.  

 

Såhär ser de ut och de kommer från Midbec´s kollektioner Nova och Linda Barker. Den som är svart är då i vårt fall istället i samma bruna färg som den med turkosa blommor och blommönstret är limgrönt.

Nova

Vilken tapet i vilket sovrum??


Hösten närmar sig

Ååh vad tiden går fort och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Jag längtar till vissa saker, vill att vissa dagar bara ska försvinna, ibland vill jag bara dra tillbaka tiden och ibland vill jag bara att den ska stå still! Märkligt att man kan känna så. Det ger mig lite ångest över att tiden går så fort, det känns som att livet bara springer förbi och jag hinner inte ta tillvara på alla tillfälle som jag önskar. Just nu tittar jag tillbaka på bilderna från resan och känner åååh vad jag vill vara där och vilken bekymmersfri tid det var. Men då längtade jag ibland hem för att träffa de nära och kära här hemma och tänkte inte på vilka upplevelser jag fick. Jag tittar på kort och tänker åååh vad brun jag var då men nu är jag bara så där grå och dassig som man bli på hösten/vintern. Men det känns ändå lite skönt med höst, man kan börja använda lite höstigare och tjockare kläder lager på lager. Att kunna krypa upp i soffan en mörk dag och tända lite ljus är inte fel det heller. Just nu längtar jag bara till att praktiken ska va över men samtidigt längtar jag tillbaka till Australien, den bästa platsen på jorden!

Vad känner ni längtar ni tillbaka eller längtar ni till... 



Fredags drinken

I fredags drinken fanns det följande

* Rom
* Mynta
* Rörsocker
* Lime
* Ginger Ale
* Is

Muddla Myntan, Limen och sockret tillsätt sedan is, rom och till sist Ginger Alen. Rör om och njut ;)
Vääääldigt god!

Fredags mys!

163e305c96e44b754b15e6e6faa4d971.png

Fredags mys!


Jag och koalan i australien

0-45626af4dd9f11e0fbf32cc0ec4761c4.png

Jag och koalan i australien


Min cheesecake

0-53384617e6e1a527d0b3cd11fc8dd626.png

Min cheesecake


This shoes are made for walking

Här är dom!!!

Dagen idag

Har varit lite upp och ner idag, började inte så bra men skam den som ger sig! I skolan har vi förberett en redovisning till imorgon, var väl lite olika viljor där men det fixade sig till slut. Mitt dåliga humör från igår hade visst följt med mig till skolan. Vissa dagar är visst bara skit. Som igår när jag ungefär grät hela kvällen för både det ena och det andra. Allt från föräldrarnas sjukdommar och hur dålig människa jag känner att jag är, för att jag varit så otacksam som yngre samt hur dum jag känner mig när mina föräldrar kör mig hit och dit och betalar både det ena och det andra. Det är ju JAG som ska HJÄLPA dem och inte tvärtom! De har gjort allt för oss barn sen vi föddes och fortsätter än idag med det, nu när de är sjuka vill JAG göra allt jag kan för dem men jag känner mig hjälplös! Ovan på detta sviktar självförtroendet inför praktiken och skolan. Det går till en viss punkt sen rinner det bara över och det gjorde det igår. Jag kämpar under dagarna för att alltid vara på bra humör när jag är med vänner, i skolan eller på jobb sen när jag kommer hem samlar jag nya krafter till nästa dag och igår så gick det bara inte!! 

Efter skolan idag blev jag hämtad av Mamma och Pappa på Landskronastation för att bli körd till specialist tandläkaren i La. Där blev det röntgenbild och snack med tandläkaren. Operationen blir den 29 Oktober. Jag är sjukt rädd och nervös men det måste göras. Alltså plocka ut en horisontellt liggande visdomstand. Jag fick i alla fall med mig lungnnde tabletter med mig hem som jag ska ta dagen innan och en timme innan ingreppet. Efter tandläkaren åkte vi till Hbg och hämtade David. När jag kom innan för dörren för att "hämta" honom så stod mina bran new shoes precis framför mig!! Mina fina stövlar som min älskling beställt till mig. Dessutom hade han städat och dammsugat. Så fint var det här hemma :) Det är min MAN det! Sen stack vi alla ner till Mölleexpressen och käkade grillbuffé mums!!

När vi kom hem pratade jag med Lina som gav mig världens bästa länk om "Big Bang" som är temat jag ska ha ute på praktiken. Det börjar ordna upp sig...


Blommor gör mig glad

  

 


Älskar blommor och önskar man kunde ha nya frächa blommor hemma oftare. Favoriterna är Gerbera, Orkidee och Calla. Dessa gerberna(?) hittade jag på en resturang på Tivoli i Köpenhamn när jag var där med min älskade familj. Orkideen står i köket och är en present från Davids pappa (kommer dock inte ihåg för vad). Callorna hittade jag i denna vackra brudbukett från bror och J´s bröllop i sommras!

 


Jelly Bean is the shit

 

Dessa sjukt snygga prylar ser jag som en investering. Vill, vill, vill ha! Så kära vänner detta är vad vi önskar oss i inflyttningspresent gärna i rosa och lime grönt ;) Tårtfatet, etagefatet i två våningar och det ovalafatet är högst upp på prio listan :) Mohaha JELLY BEAN is the shit!

väntar väntar och väntar

åååh jag undrar när mina Ilse Jacobsen stövlar ska komma. Skyndade mig nästan hem idag efter tåget för att se om där stod ett par stövlar men icke! Min älskade D har nämligen beställt ett par till mig :) Han e såå söt

När kommer de tro?

 

Visst är de snygga?!


Vänskap

Här kommer mitt bidrag till vänskap. Ett rolig sak som jag hittade hos Jenny.  

 


Idol 2009

Då var det igång igen! Idol är det jag snackar om förståss. Så vilken är er favorit hitintills i år? Jag gissar på att det är denna sköna, glada harmoniska killen från (Växsjö?!) Watch out för jag tro ni kommer höra mer från honom! Riktigt grym!

Idol jon

Idol Foto: TV4 


Det svarta guldet

Just nu behövs det massor med dryck som kommer från den här favorit här hemma.
Är sjuukt trött nuförtiden!



Lite till hemmet

Hittade dessa två bilder i datorn som jag glömt lägga upp. Det var tänkt att CARPE DIEM skylten skulle hängas upp i hallen på den nymålade gråa fondväggen men mitt iallt fick vi en ny lägenhet så vi väntar med att hänga upp den till nya lyan. Kommer passa super där med :) Köpte den och bokstäverna när vi åkte hem från Göteborg efter Madonna konserten med Kristian och Jeanette på Freeport.

 

Den ska hänga på en vägg som ser ut såhär

 

Köpte även dessa bokstäver


HJÄLP

Imorse ringde det en tandläkare från Landskrona till mig. Jag ska nämligen operera ut en visdomstand! Jag är livrädd! En av mina visdomständer ligger nämligen ner i 90 graders vinkel så om den får växa som den vill så växer den rakt på tanden framför, helt konstigt jag vet! I alla fall så ringde den tandläkaren idag dit min tandläkare skickat en remiss. Så jag ska dit på torsdag så de får kolla lite och prata med mig först. Tydligen så får man lokalbedövning sen så skär man upp tandköttet och sågar tanden i två delar sen försöker man då plocka ut den och tillsist så syr man igen hålet. Jag kommer allvarligt talet DÖÖ! Inte minst att jag kommer se ut som en misshandlad jag vet inte vad så kommer jag ha skit ont och vad kommer detta kalaset kosta och vem ska finansiera detta? Tips? Råd?


HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP! 


Tillbaka i verkligheten

Just precis verkligheten! Skola, jobb, läxor, arbeten, redovisningar, praktik, planering och massa annat smått och gott. Shit det bara slog över mig och jag är trött som en heltidsarbetande 7 barns mamma. Idag mentorsmöte i Pålsjöskog, ganska meningslöst om jag får uttrycka det så. Sedan ut till Mörarp där jag från och med nästa vecka ska ska vara mestadelen av min vaknatid i fyra veckor framöver. Jag ska husera i en åk3 där det de första två veckorna ska arbetas med skogen och de andra två veckorna med "Big Bang" och tiden framåt. Utöver det så ska det arbetas med dubbelteckning i svenskan, taluppfattningen i matten och lite enkla ord i engelskan. Som ni säkert förstår så har jag fullt upp i mitt huvud nu! Massa tankar som flyger fram och tillbaka. Är verkligen inte van vid detta. Kom faktiskt på idag vad det är jag inte gillar med att gå i skolan. Att hela tiden bli bedömd och synad i sömmarna. Inte kunna göra någonting utan att känna att nu måste jag prestera till max, göra rätt, säga rätt och agera rätt! Ska bli så skönt när skolan är slut! Men vem vet det kanske bllir ett rent helvete när man väl är klar! Vem vet? Det får tiden utvisa!

Om någon har någon bra planering på ovanstående arbetsområde så är de varmt välkomna! Tack tack!

RSS 2.0