Spenat och ricotta fylld canelloni

Bjuder på ett otroligt gott recept som kommer från Linas matkasse. Gjorde det igår och tyckte det var sjukt gott. Passade jätte bra med råkost salladen till. Måste provas.

Spenat och ricotta fyllda canelloni

* 1 gul lök

* 1 vitlöksklyfta

* 450g fryst bladspenat

* 250g ricotta ost

* En burk mutti krossadetomater

* riven ost

* En förpackning färska lasagneplattor


Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tina och krama ur all vätska från spenaten och lägg ner i lökhacket. Tillsätt sedan ricottaosten. Jag kryddadde med salt, vitpeppar, muskotnöt och cayennepeppar.

Skär lasagneplattorna i ca 10-12cm bitar. Lägg fyllning på plattorna, rulla ihop och lägg i en form med kanten neråt. Krydda de krossadetomaterna efter smak. Jag tog oregano, basilika, paprikapulver, salt och svartpeppar. Häll tomaterna över canellonin. Sätt in i ugenen på 200 grader i ca 10 min. Ta sedan ut dem och strö över en god riven ost och sätt in i ugenen ytterligare 10 min.

Servera med en råkostsallad

Råkostsallad

½ huvud spetskål

2 rivna morötter

½ strimlad rödlök

100g sugarsnaps

1 lime
olja
balsamicovinäger
italiensk salladskrydda

Strimla och riv grönsakerna. Pressa limen över och häll på olja och balsamicovinäger krydda med salladskryddan. Blanda väl.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0