Halv åtta hos mig en fredags kväll
Förrätt: Jordärtskockssoppa med parmachips och hyvlad västerbottenost
4Personer
* 500g jordärtskockor
* 4 scharlottenlökar
* 2 Vitlöksklyftor
* 2 dl vittvin
* 3 dl grönsaksbuljong
* 1,5 dl grädde
* salt och peppar efter smak
* 4 bitar parma
* västerbottenost
Skala jordärtskockorna och lägg dem i kallt vatten med citron. Hacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i en kastrull. Dela kockorna och fräs dem med i ca 5 min. Slå på vinet och fräs en stund och slå sedan på buljongen. Låt koka tills kockorna är mjuka. Häll i grädden och mixa med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar spä eventuellt med mer vatten om soppan känns för tjock.
Lägg parmaskinka på ett galler, in i ugnen ca 5 min på 250 grader.
Servera soppan med hyvlad västerbottenost och parmachips.
Glömde såklart ta kort på soppan :( Men den var fantastiskt god. Rekomenderar verkligen den. Serverades med ett vitt vin från Syd Afrika som heter "Van Loveren". Det var väldigt friskt och gott.
Varmrätt: Helstekt Oxfilé med sötpotatisgratäng, balsamicosky, sockerärtor och granatäpple
Sötpotatisgratäng
Balsamicosky
Till det drack vi ett rött vin från Syd Afrika som heter "Savanha" .Det var det vinet Jenny hade på sitt bröllop. Det var väldigt rökigt i smaken, luktade tjära och var väldigt fylligt men mycket gott till maten!
Efterrätt: Het ananas med co-coglass
Vi hade ingen malibu så jag använde bara rom i ananasen. Det var gott men kunde varit mer sprit i den :) Lille Wille älskade ananasen och somnade gott sen ;)
Co-coglassen
Det färdiga resultatet!
Utslagen Wille
En nöjd Viktor och mamma
ohh vad det såg smaskigt ut!
varför var inte vi bjudna? ;P hade lätt kunnat äta det dära istället för la pizza pizza hihi
hoppas att vinet gick att dricka, alltid svårt och jag vet att jag tyckte det var ok på bröllopet men nu har jag fått så svårt för rött vin och dricker hellre vitt... brukar ju vara tvärtom..